Obavijesti Video Pretražite Navigacija
JEDNOGLASNA ODLUKA

Hrvatski sabor skinuo imunitet Borisu Miloševiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor skinuo je u petak imunitet SDSS-ovom zastupniku Borisu Miloševiću na prijedlog Mandatno-imunitetnog povjerenstva, a na zahtjev Državnog odvjetništva zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

Odluka o skidanju imuniteta SDSS-ovu saborskom zastupniku Borisu Miloševiću donesena je jednoglasno, a glasovanju je prethodio istup Mostove zastupnice Marije Selak Raspudić koja je upitala je li Sabor "garaža za islužene političare".

Kazala je da je Miloševiću već presudila Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem kada ga je odlučila "katapultirati" iz Vlade u Sabor jer očito ne zadovoljava moralne i političke kriterije za Vladu.

"Šalje se poruka da oni koji nisu dovoljno dobri za Vladu, jer su pod sumnjom na korupciju su dovoljno dobri za Hrvatski sabor", ustvrdila je Selak Raspudić.

Branko Bačić (HDZ) njezin istup ocijenio je neprimjerenim i nekorektnim.

"Na Miloševiću kao osobi je da sam izabere način kako će dokazivati svoju nevinost, mi kolege u Saboru ne bi trebali prosuđivati niti utjecati na rad pravosuđa te nekoga unaprijed proglašavati krivim", rekao je Bačić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković dodao je da Milošević ima svoj mandat i da s njim može raditi što hoće.

"Niste Vi ti koji će određivati što će netko od zastupnika činiti", poručio je Jandroković zastupnici Mosta te podsjetio na neke ranije slučajeve kad se ljude unaprijed osuđivalo a na kraju su bili proglašeni nevinima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sumnjive isplate poticaja Jednoglasnom odlukom Boris Milošević ostao bez saborskog imuniteta: Hoće li se protiv njega voditi kazneni postupak?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završen mandat Bivši potpredsjednik vlade Milošević predao dužnost svojoj nasljednici: "Radio sam sa srcem i davao sebe"

Sabor je podržao i prijedlog Odbora za unutarnju politiku i nacionalu sigurnost o imenovanju predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor Sigurnosno-obavještajnih agencija.

Za predsjednicu Vijeća i iduće četiri godine imenovana je pravnica Zdravka Čufar Šarić, a za članove dosadašnji članovi - Gordan Akrap, Eduard Briški, te Mile Štefanac, te novi članovi Kristijan Kotarski, Aleksandar Maršavelski i Mihael Puljić.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene