Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrelo, vrelije

Hrvatska u crvenom: Evo gdje se najviše prži!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj su se danas nastavile paklene vrućine. Na udaru su se našli i visoki uzvanici na proslavi Dana pobjede u Kninu.

Zbog izrazito visokih temperatura zraka, slobodno se može reći da gotovo nema osobe u Hrvatskoj koja se danas nije preznojila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

Zbog toplinskog udara, koji se nastavlja do daljnjega, Meteoalarm je za cijelo područje Hrvatske objavio upozorenje najvišeg stupnja. Karta Lijepe naše stoga za danas izgleda potpuno crveno, dok su sutra narančaste tek šira splitska i dubrovačka regija.

>> Vruće, vruće, i još vruće... Evo koliko je jutros bilo u Dubrovniku!

Prema informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u 15 je sati najvruće bilo u Kninu, gdje je organizirana središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Ondje je izmjereno čak 39 Celzijevih stupnjeva, a vrućina se jasno mogla vidjeti i na licima visokih uzvanika, među kojima su bili predsjednik Republike Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, ministar obrane Ante Kotromanović, generali Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak te mnogi drugi.

Svima njima podijeljen je veći broj bočica s hladnom vodom.

Vrelo je bilo i u ostalim krajevima Hrvatske.

Tako je u 15 sati 37 stupnjeva izmjereno u Lastovu, Malom Lošinju, Pazinu, Rabu, Senju i Splitu, a tek stupanj 'svježije' bilo je u Hvaru, Rijeci i Šibeniku.

U Dubrovniku i Gospiću bilo je 35, Daruvaru, Novoj Gradiški, Gradištu kod Županje, Osijeku i Slavonskom Brodu 34, dok su u Zagrebu izmjerena 33 Celzijeva stupnja.

Sutra se nastavlja sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne i navečer ponegdje u Gorskome kotaru i Lici postoji mala mogućnost za pljusak s grmljavinom. Vjetar slab jugostočni i istočni, a na Jadranu uz obalu zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 19 do 22, u Lici malo niža, a na Jadranu od 23 do 27°C. Najviša dnevna uglavnom između 34 i 38°C.

Većih promjena vremena neće biti ni u srijedu i četvrtak, kada bi u kopnenim predjelima temperatura zraka ponegdje mogla dosegnuti 40 stupnjeva. U petak u gorskim i središnjim predjelima ponegdje su mogući pljuskovi i grmljavina uz manji pad temperature zraka.

Lokalni su pljuskovi s grmljavinom u petak mogući i na sjevernom Jadranu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene