Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad temperatura

Hrvatska na udaru hladne fronte: Srušena stabla, poplavljena dvorišta, vjetar odnio krov kuće. Meteorolog otkriva je li ovo kraj ljeta

Aktualno Galerija Promjena vremena u Hrvatskoj - 1 Promjena vremena u Hrvatskoj - 1 Foto: DNEVNIK.hr Promjena vremena u Hrvatskoj - 2 Promjena vremena u Hrvatskoj - 2 Foto: DNEVNIK.hr Promjena vremena u Hrvatskoj - 3 Promjena vremena u Hrvatskoj - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Promjena vremena u Hrvatskoj - 4 Galerija 1/4 >>
Hrvatska je na udaru hladne fronte. Vrijeme ni u utorak neće biti stabilno - narančasti meteoalarm upaljen je za riječku regiju, što zbog juga, što zbog grmljavinskog nevremena.

Jedan od inače rijetkih prizora kojemu smo svjedočili u ponedjeljak bila je pijavica. Stvorila se na moru ispred Rovinja. Trajala je nekoliko minuta i nije stigla do obale. Nakon pijavice uslijedilo je grmljavinsko nevrijeme, koje je zadalo dosta posla istarskim vatrogascima. Imali su 80 poziva, uglavnom zbog srušenih stabala, poplavljenih dvorišta i prizemlja kuća, većinom na području Poreča i Umaga.

Odradili su 50-ak intervencija. Pojedina mjesta ostala su bez struje, no problem je brzo otklonjen. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama. U Orahovici je poslijepodne vjetar odnio krov obiteljske kuće. Dojava o ozlijeđenima nije bilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pa, gdje im je bila pamet? Mađarski turisti na luftiću došli do otočića pa zaglavili - "Krenuli su prema kopnu, no nije bilo šanse. More ih je bacalo na sve strane"

Civilna zaštita savjetuje kako se ponašati u slučaju grmljavinskog nevremena: Odgodite aktivnosti na otvorenom, osigurajte prozore i vrata, isključite električne uređaje iz utičnica. Izbjegavajte tuširanje tijekom nevremena. Žičane telefone koristite samo u nuždi, bežični uređaji sigurni su za uporabu. Ako vas nevrijeme zatekne na otvorenom, sklonite se na sigurno. Ako ste na moru, odmah iziđite na kopno i pronađite sklonište.

Pročitajte i ovo Istraga zločina u Dugom Selu - 3 U udomiteljskoj kući Eksplozija u Dugom Selu: "Kada policija pronađe osobu koja mu je možda predala bombu, imat će štošta za objasniti"

A je li s hladnom frontom koja je zahvatila Hrvatsku došao i kraj ljeta? Odgovor ima meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić. "Sad ćemo imati nekoliko malo svježijih i kišovitijih dana, no to neće dugo potrajati. Već tamo od petka bit će znatno stabilnije i toplije. Od petka ponovno idemo na temperature iznad 25 stupnjeva, za vikend možda i 27, 28, tako da će, čini mi se, biti vrlo ugodan i topao početak školske godine i početak jeseni."

Istaknuo je i da se ne nazire novo jače zahladnjenje, dapače, idemo ponovno u toplije. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene