Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada živi dalje

Prve reakcije nakon poraza Vatrenih: "Ovo treba što prije zaboraviti"

Aktualno Galerija Marko Šepat, reporter Dnevnika Nove TV Marko Šepat, reporter Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Navijači u Zagrebu Navijači u Zagrebu Foto: Dnevnik Nove TV Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Navijači u Splitu Navijači u Splitu Foto: Dnevnik Nove TV +6 Katarina Jusić Mezga, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/11 >>
Hrvatska je odigrala svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu u nogometu. Protivnik Vatrenih bila je Španjolska, koja je odnijela pobjedu. Reporteri Dnevnika Nove TV pratili su utakmicu s navijačima na trgovima hrvatskih gradova.

Vatreni su igrali uz golemu podršku, deseci tisuća hrvatskih navijača doputovali su u Berlin, tek manji dio njih uspio se domoći karte za utakmicu. Kvadratići, ali i najveća hrvatska zastava dominiraju berlinskim ulicama.

Poruke podrške Vatrenima su stizale iz svih dijelova Hrvatske, s mora, ali i s neba.

Hrvatska je uzavrela pod navijačkom groznicom. Trgovi i kafići su bili puni, s napetošću se gledala prva utakmica na Euru, ali zbog rezultata na licima navijača zavladala je tuga, no ne gube nadu.

Pročitajte i ovo Šutalo i Modrić TEŽAK PORAZ Hrvatska izgubila na startu Eura: Španjolska lakoćom do visoke pobjede!

Prvu utakmicu Hrvatske na Europskom nogometnom prvenstvu  pratilo se diljem Hrvatske. U gotovo svim većim gradovima navijači su se okupili na gradskim trgovima gdje se organizirano gledalo prijenos iz Berlina.

I reporteri Dnevnika Nove TV utakmicu pratili su s navijačima u Zagrebu, Splitu, naime, tamo su bili Marko Šepat i Bruna Papić, a iz Rijeke i Osijeka javile su Katarina Jusić Mezga i Matea Drmić.

Pročitajte i ovo Španjolska zabila treći gol Hrvatskoj Potop VIDEO Golovi s utakmice Hrvatska - Španjolska: Pali su u prvom poluvremenu, pogledajte sva tri

"Navijači su malo razočarani, ali nema tuge. Nekoliko tisuća navijača okupilo se na glavnom zagrebačkom trgu", kazao je Šepat u javljanju iz Zagreba na početku drugog poluvremena.

"Nekoliko tisuća navijača okupilo se i u Splitu, a pognutih glava zbog rezultata, ipak su očekivali poboljšanje", kazala je Papić.

"Sve generacije proživljavaju sve s Vatrenima, navijači su se nadali pobjedi, a u Rijeci je i puno stranaca, teško je bilo odoljeti dobroj atmosferi iako su je Španjolci s obzirom na rezultat ugasili", kazala je Jusić Mezga u javljanju iz Rijeke.

"Pomalo zabrinuti, ali u nadi da će kroz 30-ak minuta doći do preokreta, utakmicu su pratili i navijači u Osijeku", kazala je Drmić u javljanju za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Italija Trijumf Azzurra Italija preokretom u prvom poluvremenu pobijedila Albaniju u hrvatskoj skupini

No, kraj utakmice došao je ipak kao hladan tuš. Vatreni su izgubili.

"Veliko je razočaranje, nadali su se navijači drugačijem ishodu, ali nije bilo incidenata i ovo je tek početak Europskog nogometnog prvenstva", istaknuo je Šepat u javljanju iz Zagreba pri kraju utakmice.

"Navijački duh je jak unatoč porazu i nastavit će navijači pratiti Vatrene", kazala je Papić, iako su se mnogi u Splitu udaljili i prije kraja utakmice.

"Osjeti se tuga i razočaranje, a velikom brzinom navijači su počeli napuštati prostor u kojem se gledala utakmica i u Rijeci", kazala je Jusić Mezga, koja je razgovarala i s jednim od navijača.

"Nismo ovo očekivali, ali što je tu je, idemo dalje. Hrvatska ima svoje kvalitete i vjerujem da možemo do finala", kazao je on.

"Ogromna tuga vlada i u Osijeku", prenijela je atmosferu Drmić, koja je razgovarala s jednom navijačicom, koja je kazala: "Mislila sam da će biti teško, ali ne baš toliko, no poučeni prethodnim iskustvima – ovo treba što prije zaboraviti i ići dalje, želimo im svi sreću!"

Valjda će ih sreća više pratiti u idućoj utakmici, koja je na rasporedu u srijedu kada Vatreni igraju s Albanijom.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene