Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Lijepa dobrodošlica

Predsjednik Eu parlamenta Martin Schulz: Dobrodošli kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz pridružio se europskim kolegama u čestitkama ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Hrvatskoj je ulazak u Europsku uniju prigodnim govorom na Trgu bana Jelačića srdačno poželio i Martin Schulz, predsjednik Europskog parlamenta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ulaska u EU U srpnju znatno smanjen robni promet između Hrvatske i BiH Slika nije dostupna Summit EU-a Milanović i Schulz otvorili izložbu 'Dobrodošla Hrvatska'

>> UŽIVO Zagreb pod policijskom 'opsadom': Delegacije stižu na proslavu, sletio i Tomislav Nikolić

'Ovo je povijesni dan za Hrvatsku i za Europsku uniju', istaknuo je Schulz i napomenuo kako je u Europi izgrađeno jedinstveno društvo, demokratsko i socijalno, s najbogatijim unutarnjim tržištem na svijetu i institucijama koje se temelje na vladavini prava i ljudskim pravima - zajedno smo izgradili prostor s najviše sloboda, socijalne pravde i blagostanja u svijetu', istaknuo je Schulz.

Magnet mira

Podsjetio je kako je Europska unija predstavljala obećanje mira od svojeg osnutka 'Za Zapadni Balkan, regiju koja je prije manje od dva desetljeća bila razdirana i razarana ratom, Europska unija i integracija značili su magnet mira i promjene', rekao je Schulz.

'Hrvatska je pionir pravog europskog duha: vi ste uspostavili institucije koje se temelje na vrijednostima demokracije, pomirenja i vladavine prava... U ime članova Europsklog parlamenta odajem priznanje hrvatskom narodu za ostanak na putu reformi', istaknuo je Schulz.

Predsjednik EU parlamenta je poručio kako će doprinos hrvatskih građana europskom projektu obogatiti cijelu Europu. 'Predstavite nam svoje ideje i inicijative, veselimo im se. Dobrodošli u Europsku uniju! Dobrodošli kući!', poručio je Schulz.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene