Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ponedjeljak odluka

Hrvatin dobio podršku Odbora za pravosuđe za novi mandat predsjednika Vrhovnog suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Hrvatin, jedini kandidat za predsjednika Vrhovnoga suda, 'prošao' je još jednu stepenicu na putu za treći mandat na toj uglednoj dužnosti - dobio je jednoglasnu podršku saborskog Odbora za pravosuđe.

Saborski Odbor za pravosuđe dao je podršku Branku Hrvatinu nakon jednosatnog 'saslušanja' u kojemu je iznio svoje planove za mogući novi mandat. Predsjednika Vrhovnog suda, na prijedlog Predsjednika Republike, bira i razrješuje Hrvatski sabor uz prethodno mišljenje Opće sjednice Vrhovnog suda i nadležnog saborskog Odbora za pravosuđe.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

>>Hrvatin: Neupitna je legalnost izbora

Hrvatina je za još jedan, treći mandat na mjestu predsjednika Vrhovnoga suda, predložio predsjednik Ivo Jospipović. Sljedeća stepenica koja ga očekuje je Opća sjednica Vrhovnog suda koja se treba održati u ponedjeljak.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene