Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezavisna lista

Holjevac: Idem na lokalne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka nezavisna lista, stranka na čijem je čelu Tatjana Holjevac, izaći će na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu, a Holjevac je danas najavila kako je otvorena za mogućnost da bude kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu.

Holjevac je na današnjem novogodišnjem domjenku ZNL-a novinarima ukratko predstavila program ‘Zagreb 2021.’ s pet strateških projekata za razvoj grada i poboljšanje života građana. Ti strateški projekti su: Tesla - čiji je cilj sagraditi optičku mrežu, Zeleni grad - koji uključuje obnovu pročelja uz pomoć sredstava iz EU fondova, Poduzetnički grad - projekt koji će rasteretiti poslovanje poduzetnika i obrtnika, Projekt revitalizacije kulturno-turističkih sadržaja - za privlačenje novih gostiju i projekt Zagreb je moj grad - koji će decentralizirati upravljanje gradom.

Pojašnjavajući projekt energetske učinkovitosti i rekonstrukcije zgrada, tzv. ‘limenki’, rekla je kako namjeravaju napraviti pilot projekt jedne zgrade i po tome tražili novac od fondova Europske unije. Na taj način će, rekla je, građanima koji žive u ‘limenkama’ pojeftiniti režije, na krov će se moći staviti solarne ćelije, a zgrade urediti da budu energetski učinkovite.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog loših rezultata na izborima Stranka 'Ladonja' prestala djelovati Slika nije dostupna Gradonačelnica Ikić-Baniček Prvi put u povijesti Siska potpisan zapisnik o primopredaji vlasti

>> 'Prestanite politizirati, riješite problem naplate vrtića!'

‘Kad gradonačelnik Milan Bandić kaže da će Grad ljudima koji imaju slabu ekonomsku moć plaćanja dotirati grijanje, ja na to kažem da im umjesto toga uredi stan da bude energetski učinkovit, za iste novce. To je varijanta - uči ga loviti ribu’, rekla je Holjevac. Podsjetila je da ulaskom Hrvatske u EU neće biti moguće trgovati nekretninama bez energetskog certifikata.

Najavila je i projekt oživljavanja Sljemena kako bi građani osim ‘Snježne kraljice’ imali i druge sadržaje, uređene ‘žice i spustove’, a založila se i za stručnu ekspertizu bolnice u Blatu kako bi se za tu građevinu konačno našlo odgovarajuće rješenje.

Holjevac je ocijenila da je odnos Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba vrlo loš. ‘Zagrebački holding i Grad su spojene posude. Zagrebački holding ne bi smio biti d.o.o. već bi morao bi biti javno poduzeće, a samostalnost koju oni žele i provode je nešto što je neprihvatljivo za Grad jer pri tome svake godine od Grada traže dvije milijarde kuna, što znači da i nisu samostalno poduzeće, niti to mogu biti’, rekla je Holjevac. Smatra da neke od podružnica trebaju izaći iz Zagrebačkog holdinga, naročito Zagrebački velesajam. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene