Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupština političke stranke 'Ladonja' donijela je odluku o prestanku djelovanja 'Ladonje', jer na proteklim lokalnim izborima nisu ostvarili zadovoljavajuće rezultate.


Odluka o prestanku djelovanja stranke donesena je na današnjoj sjednici skupštine "Ladonje" u Rovinju.

Glavni tajnik "Ladonje" Ivo Uccio Miletić u večerašnjem pripoćenju navodi kako su "na lokalnim izborima 2009. godine udružene nezavisne liste u „Ladonji“ postale druga politička snaga na istarskom poluotoku i najsnažnija i najkonstruktivnija opozicija. Na parlamentarnim izborima naša je lista prešla izborni prag, no nije ušla u Hrvatski sabor. Na neposredno završenim lokalnim izborima nismo ponovili rezultate prethodnih godina", ističe Miletić.

Vezani članci Slika nije dostupna Ponavljanje izbora na dva biračka mjesta: U Belišću bitan svaki glas Slika nije dostupna Saga u Belišću se nastavlja: Ustavni sud naredio PONAVLJANJE IZBORA!

>> Cuccurinova Ladonja postaje politička stranka

Zbog toga, skupština „Ladonje” donijela je odluku o prestanku djelovanja, dodaje. U priopćenju se podsjeća da je stranka „Ladonja“ osnovana 30. ožujka 2011. godine s ciljem da ujedine rad nezavisnim listama s područja Istre i Primorsko goranske županije, te sa željom za promicanje civilnog društva.

U protekle dvije godine kao stranka, a prije toga šest godina kroz rad udruženih nezavisnih lista i udruga građana 'Ladonja', naš glas čuo se na mnogim mjestima i utjecao na brojne odluke. Zahvaljujući 'Ladonji' promijenjene su mnoge ustaljene prakse i kultura u političkom životu Istre, zaključuje se u priopćenju.

Skupština „Ladonje“ zahvalila se svima koji su u razdoblju od posljednjih osam godina pridonijeli ili dali podršku osmišljavanju i realizaciji njihovih programskih načela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook