Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Akcija spašavanja planinara završena je u ponedjeljak ujutro u pet sati kada su se svi spašavateji vratili u bazu, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja.


Spašen je planinar koji se ozlijedio na poznatoj planinarskoj stazi “Vihoraški put", na području između Bijelih i Samarskih stijena, u Gorskome kotaru, a akcija spašavanja završena je u ponedjeljak ujutro u pet sati kada su se svi spašavateji vratili u bazu, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

Vezani članci HGSS-ova akcija spašavanja na Velebitu - 3 Ekskluzivne snimke velike akcije HGSS-a u kojoj je s Velebita spašen planinar: Otkriveno i kako je došlo do nesreće Akcija spašavanja planinara Jedna od najtežih akcija: Nakon 13 sati borbe, HGSS-ovci ozlijeđenog planinara jutros predali hitnoj pomoći

Dojava o unesrećenom planinaru koji se nalazi na poznatoj planinarskoj stazi “Vihoraški put", na području između Bijelih i Samarskih stijena, primljena je u nedjelju, 19. lipnja, u 17.20 sati na dežurni mobitel HGSS-a stanice Ogulin.

Ubrzo po primljenoj dojavi, prema mjestu nesreće uputila su se 23 spašavatelja iz stanice Ogulin, a po dolasku do unesrećenog utvrđeno je da je ozlijedio desni skočni zglob, da se ne može samostalno kretati, ali ni uz pomoć drugih.

Nakon pružene prve pomoći i imobilizacije ozlijeđenoga stopala unesrećeni je smješten u tzv. marinerovu nosiljku. Kako je riječ o izuzetno teškom i zahtjevnom terenu, a k tome su još bili loši vremenski uvjeti jer je padala kiša i približavala se noć, odlučeno je da će se krenuti u transport najbližom poprečnom stazom prema šumskoj cesti Mrkopalj - Jasenak, te da se u pomoć pozovu i spašavatelji iz stanice Delnice.

Oko 21 sat transportu unesrećenog planinara pridružilo se i šest spašavatelja iz stanice Delnice te je ukupno u akciji spašavanja sudjelovalo 29 članova HGSS-a.

Unatoč teškom i zahtjevnom terenu, te lošim vremenskim uvjetima, unesrećeni je predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći iz Ogulina u 23,40 sati, a za HGSS ova akcija završena je u ponedjeljak u pet sati ujutro kada su se svi spašavatelji vratili u bazu. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju