Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

U Gorskome kotaru

HGSS: Spašen planinar ozlijeđen na zahtjevnoj stazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akcija spašavanja planinara završena je u ponedjeljak ujutro u pet sati kada su se svi spašavateji vratili u bazu, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja.

Spašen je planinar koji se ozlijedio na poznatoj planinarskoj stazi “Vihoraški put", na području između Bijelih i Samarskih stijena, u Gorskome kotaru, a akcija spašavanja završena je u ponedjeljak ujutro u pet sati kada su se svi spašavateji vratili u bazu, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

Pročitajte i ovo Grga Brkić i North - 2 Jedna od najvećih akcija HGSS-a Spašavao psa i umalo izgubio vlastiti život: "Vidiš ga jadnog kako propada u tu crninu, samo oči i šape kako nestaju" HGSS-ova akcija spašavanja na Velebitu - 3 donosi dnevnik nove tv Ekskluzivne snimke velike akcije HGSS-a u kojoj je s Velebita spašen planinar: Otkriveno i kako je došlo do nesreće

Dojava o unesrećenom planinaru koji se nalazi na poznatoj planinarskoj stazi “Vihoraški put", na području između Bijelih i Samarskih stijena, primljena je u nedjelju, 19. lipnja, u 17.20 sati na dežurni mobitel HGSS-a stanice Ogulin.

Ubrzo po primljenoj dojavi, prema mjestu nesreće uputila su se 23 spašavatelja iz stanice Ogulin, a po dolasku do unesrećenog utvrđeno je da je ozlijedio desni skočni zglob, da se ne može samostalno kretati, ali ni uz pomoć drugih.

Nakon pružene prve pomoći i imobilizacije ozlijeđenoga stopala unesrećeni je smješten u tzv. marinerovu nosiljku. Kako je riječ o izuzetno teškom i zahtjevnom terenu, a k tome su još bili loši vremenski uvjeti jer je padala kiša i približavala se noć, odlučeno je da će se krenuti u transport najbližom poprečnom stazom prema šumskoj cesti Mrkopalj - Jasenak, te da se u pomoć pozovu i spašavatelji iz stanice Delnice.

Oko 21 sat transportu unesrećenog planinara pridružilo se i šest spašavatelja iz stanice Delnice te je ukupno u akciji spašavanja sudjelovalo 29 članova HGSS-a.

Unatoč teškom i zahtjevnom terenu, te lošim vremenskim uvjetima, unesrećeni je predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći iz Ogulina u 23,40 sati, a za HGSS ova akcija završena je u ponedjeljak u pet sati ujutro kada su se svi spašavatelji vratili u bazu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene