Grijanje, ilustracija - 1
Grijanje, ilustracija - 1 Foto: Getty Images

U ponedjeljak kreće uključivanje grijanja za više od 129 tisuća krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, objavili su iz HEP Toplinarstva.


Iz HEP-Toplinarstva d.o.o. u ponedjeljak su objavili kako danas počinje uključivanje grijanja za više od 129 tisuća krajnjih kupaca u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

"Za uključivanje grijanje u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno je približno tri do četiri dana te će sredinom ovog tjedna biti osigurana isporuka toplinske energije za grijanje svim krajnjim kupcima", navode u HEP-Toplinarstvu te dodaju kako će grijanje prvo biti uključeno prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Za kakvo grijanje ćete odvajati najmanje? Na plin, struju ili drva: Evo koje je grijanje najisplativije

HEP-Toplinarstvo je u razdoblju od svibnja do rujna 2021. provelo zamjenu približno 10 km dotrajale vrelovodne mreže u Zagrebu, a glavnina radova provedena je u sklopu projekta "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba". Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 700 milijuna kuna, od čega je 421,5 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, što ga svrstava u jedan od najvećih projekata u Hrvatskoj koji se sufinanciraju iz EU fondova. Projekt se provodi u razdoblju od 2021. do 2023. godine.

Plin - 3 Stručnjaci upozoravaju: Europa bi se mogla suočiti s nestašicom plina. Hoće li problemi zahvatiti i Hrvatsku?

„Ovogodišnji radovi na revitalizaciji vrelovodne mreže grada Zagreba su završili te je sredinom rujna svim krajnjim kupcima uspostavljena isporuka tople vode. U tijeku je završna građevinska sanacija prometnih i zelenih površina koje su bile u obuhvatu radova, nakon čega će se iste predati Zagrebačkom holdingu d.o.o, podružnicama Zagrebačke ceste i Zrinjevac, koje će izvršiti vraćanje prometnica, kolnika i zelenih površina u prvobitno stanje. Ovim putem želim zahvaliti svih našim krajnjim kupcima i građanima grada Zagreba na velikom strpljenju i razumijevanju koje su pokazali za vrijeme trajanja radova revitalizacije vrelovoda. Sljedeće godine nas očekuju novi, još opsežniji radovi, obzirom da u razdoblju izvan ogrjevne sezone planiramo zamijeniti gotovo 30 km dotrajale zagrebačke vrelovodne trase“ izjavio je Zdravko Zajec, direktor HEP-Toplinarstva.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju