Helikopteri Kiowa Warrior OH-58D vraćaju se u operativnu uporabu i nastavlja se s obučnim i letačkim aktivnostima, izvijestio je MORH.

Galerija


Nakon provedenih pregleda helikoptera Kiowa Warrior OH-58D i činjenice kako je utvrđena njihova tehnička ispravnost za letenje te slijednog prijedloga zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj donio je odluku da se helikopteri Kiowa Warrior OH-58D vrate u operativnu uporabu te da se nastavi s obučnim i letačkim aktivnostima.

Helikopter 58 D Kiowa Warrior Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ilustracija
Kiowa na splitskoj rivi (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vezani članci Podjela hrane u Petrinji O podjeli hrane u Petrinji: "Kuhinjski modul je za podgrijavanje, postojeći koncepti pripreme i podjele hrane su učinkovitiji i brži" MORH angažirao helikoptere za prijevoz oboljelih od koronavirusa - 2 Hrvatska vojska angažirala dva helikoptera za prijevoz oboljelih od koronavirusa

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo provelo je detaljne tehničke preglede operativno raspoloživih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior, u okviru kojih je u skladu s uputama proizvođača, provedeno pokretanje motora i proba helikoptera na zemlji bez polijetanja i letenja. Nakon provedenih pregleda i analize informacija utvrđena je njihova tehnička ispravnost za letenje, izvijestio je MORH.

Ističu da je istraga o padu helikoptera OH-58D Kiowa Warrior registarske oznake 327 koju vodi Povjerenstvo za istraživanje nesreće vojnog zrakoplova u tijeku, s ciljem potpune rekonstrukcije leta i konačnog utvrđivanja uzroka pada helikoptera.