Vojni helikopter Kiowa srušio se iz zasad nepoznatih razloga danas ujutro u more između otoka Zlarina i Zablaća. Ribari su u moru pronašli tijelo jednog pilota, a cijeli dan se intenzivno traga za njegovim nestalim kolegom.


Vojni helikopter poletio je iz baze u Zemuniku oko 10 sati i 30 minuta u paru s drugom letjelicom prema splitskoj Lori. Nesreća se dogodila između Zablaća i otoka Zlarina samo pola sata nakon polijetanja.

Vezani članci Mig 21, ilustracija MORH o slanju pilota na trening iznad Banovine: "Jedina zona u kojoj se u Hrvatskoj može probiti zvučni zid je Slavonija" MiG 21 (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Sulud potez MORH-a: Poslali pilote na trening iznad potresom pogođenog područja, najavili probijanje zvučnog zida!

Dva Kiowa helikoptera letjela su na visini od oko 200-tinjak metara od mora i nedaleko od same obale zlarinskog kanala.

Upravo na tom mjestu jedna vojna letjelica, iz još neobjašnjenih razloga, srušila se u more. Druga je ostala u zraku, pokušavajući na sve načine dozvati u pomoć.

Prije samog pada, niti jedan član posade nije signalizirao problem. Srušeni helikopter, prema posljednjim službenim podacima, nalazi se na dubini od oko 30 metara.