Završen je očevid na dijelovima srušenog Kiowa helikoptera. Nitko ne želi žuriti sa zaključcima, ali posada nije prijavila probleme iako su letjeli jako nisko. A problematični su i MORH-ovi helikopteri koji su se vratili s remonta jer ih čak 5 trenutno nije u funkciji.

Galerija


Još traje istraga oko pada vojnog helikoptera u kojem su poginuli piloti Marin Klarin i Tomislav Baturina. Ali završen je očevid na dijelovima helikoptera, koji su izvučeni iz mora kod Zlarina, potvrdilo je za Dnevnik Nove TV Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Vezani članci Opet problemi s vojnim helikopterima - 5 Ponovno problemi s vojnim helikopterima servisiranima u Rusiji: Milanović morao na Korčulu zamjenskim helikopterom Problemi s vojnim helikopterima - 4 Opet problemi s vojnim helikopterima: Na obje letjelice u NATO misiji na Kosovu utvrđena neispravnost

Poručuju da s civilnim i vojnim istražiteljima nastavljaju izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće. Do završetka istrage, nitko ne želi žuriti sa zaključkom je li za pad helikoptera kriv tehnički kvar ili ljudska pogreška.

Za sada se službeno zna da posade putem radioveze nisu prijavile problem, ali i da su piloti letjeli nisko, gotovo uz razinu mora.

MORH priznao da helikopteri nisu u funkciji

A nakon što smo u Dnevniku objavili priču o brojnim tehničkim nedostacima na vojnim helikopterima koji su servisirani u Rusiji, oglasio se MORH. U Ministarstvu obrane kažu kako su izabrani ruski partner i tehničari u Velikoj Gorici remont odradili profesionalno.

Ipak, priznaju da u ovom trenutku polovica od ukupno 10 helikoptera nije u funkciji. Kažu kako se tri nalaze na redovitom periodičkom održavanju, a dva na uklanjanju uočenih nedostataka.

Dodaju i da velik broj prijavljenih reklamacija svjedoči o stručnosti i predanosti zrakoplovnih tehničara koji sve to otklanjaju na trošak ZTC-a, a ne Ministarstva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr