Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utvrđena lista gostiju

Kosor odbacila špekulacije o Bebiću: 'To je spin nekih mojih kolega'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na danas održanoj sjednici Predsjedništva HDZ-a utvrđena je lista gostiju koji će biti pozvani na Opći sabor stranke 20. svibnja, a prema riječima predsjednice stranke Jadranke Kosor, bit će pozvani svi bivši predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade koji su članovi HDZ-a.

Predsjednica stranke i kandidatkinja za tu dužnost na predstojećim unutarstranačkim izborima Jadranka Kosor u izjavi novinarima nakon sjednice oštro je odbacila špekulacije da je protiv dolaska na stranački Sabor bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića.

"To nije točno. Nažalost to je spin nekih mojih kolega koji žele doći na čelno mjesto HDZ-a. Vjerojatno su to izvukli iz izjave gospodina Bebića koji je rekao da neće oprostiti Ivi Sanaderu što je mene predložio na čelno mjesto HDZ-a", rekla je Kosor.

Dodala je kako Bebić i svatko drugi ima pravo na svoje mišljenje te istaknula da su svi premijeri i predsjednici Sabora, članovi HDZ-a, dobro došli. Upozorila je i da danas nije bila zadnja sjednica predsjedništva stranke, kako su uoči sjednici novinarima izjavili neki od članova Predsjedništva.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Za Dnevnik Nove TV Jandroković o uvjetima DP-a: "Tražit ćemo kreativna rješenja. Raskol u Mostu? Nisam iznenađen, puno je tu ega u malo prostora" Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

>> Sučeljavanje kandidata za predsjednika HDZ-a na Dnevnik.hr-u!

Imat ćemo još jednu sjednicu u petak, a ako bude potrebno i u subotu i u nedjelju ujutro, ovo je radno tijelo koje donosi političke odluke i radi do posljednje sekunde, rekla je Kosor. Ne zna, kaže, zašto su neki poželjeli da baš ova današnja sjednica bude zadnja.

Po njezinim riječima, na današnjoj sjednici među ostalim definirane su i upute za rad izbornog povjerenstva, u kojemu će svi predsjednički kandidati imati svoga predstavnika.

Član predsjedništva stranke i predsjednički kandidat Darko Milinović izjavio je nakon sjednice da su danas dogovoreni zadnji tehnički detalji uoči stranačkog sabora.

Uvjeren je, kaže, da će Opći sabor HDZ-a biti praznik demokracije i da će SDP ponovno učiti o demokratskim procesima od HDZ-a kao i devedesetih. (Hina)

Potvrdio je i da je za sutra sazvan sastanak izbornih stožera predsjedničkih kandidata na kojemu će biti dogovoreni još neki detalji vezani za unutarstranačke izbore.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene