Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Kosor dočekana ovacijama

'Platili smo cijenu u borbi protiv korupcije, ali doći ćemo i na vrata SDP-a, HNS-a i IDS-a'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod geslom 'Čuvajmo Hrvatsku' održan je 14. Opći sabor HDZ-a.

Ne propustite posjetiti stranicu o izborima koju vam predstavlja Dnevnik.hr: Odluka 2011 'Imam čast najaviti Jadranku Kosor, ženu koja je vodeći Vladu i HDZ najzaslužnija za ostvarenje jednog od nacionalnih strateških ciljeva, završetak pregovora i ulazak u Europsku uniju. Ona je vratila vjeru u politiku čistih ruku i poštenih računa', riječi su kojima je Vladimir Šeks najavio govor Jadranke Kosor, predsjednice HDZ-a. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

'Posao je završen, RH postaje članica Europske unije. Hrvatska se vraća kući, sjedamo za stol europskih država i naroda', ponosno je rekla Kosor te dodala kako će na ovom Saboru pokazati put do pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima 2011.

'Nema što nam nisu radili i kako nas nisu ponižavali, oni koji mrze HDZ. Ovih danas nas mnogi žele blatiti, kako su 1990. blatili Franju Tuđmana, tako nas misle uništiti. E neće! Oni ne razumiju to što ima HDZ, što je zajedništvo i odanost domovini', poručila je Kosor.

Na održavanje 14. Općeg sabora HDZ-a potrošeno je 1.146.000 kuna stranačkih sredstava, potvrdio je za Dnevnik Nove TV Branko Bačić Dodala je kako je HDZ prava, pokretačka snaga hrvatskog naroda. 'Postoje mnogi koji žele uništiti HDZ. Neki mrze HDZ od kada im je, na čelu s Franjom Tuđmanom, srušio komunizam i Jugoslaviju', rekla je premijerka. Naglasila je kako više nitko ne ide u Beograd po instrukcije i novac koji zaradimo.

Premijerka Kosor je istaknula kako je HDZ platio veliku cijenu u borbi protiv korupcije, no neće posustati dok ta borba ne dođe do vrata SDP-a, HNS-a i IDS-a.

'Stali smo uz Franju Tuđmana u najtežim vremenima. Priznajemo izborili smo međunarodno priznanje Hrvatske, izborili smo ulazak u NATO i u EU. Pred ulaskom smo u EU, i to nam neki neće oprostiti. Priznajemo, da su plaće i mirovine, porodiljne naknade redovito isplaćivane. Priznajemo i da smo složna obitelj koja će pobijediti na izborima 4. prosinca', rekla je Kosor i izazvala ovacije.

'HDZ ispunjava svoja obećanja'

'Želim jak HDZ koji će biti uvijek spreman slušati glas svog naroda. HDZ još jednom, kao i 1990., mora biti stranka koja okuplja sve one koji misle na Hrvatsku. Stranka domovinske i iseljene RH, stranka koja će štiti interese Hrvata u BiH', poručila je Kosor.

Prisjetila se kako nitko nije rekao da će se pregovori završiti do kraja lipnja. 'HDZ ispunjava svoja obećanja. Mi smo snaga koja jamči da će članstvo u EU biti instrument za jačanje hrvatske države i nacionalnih intereresa', rekla je i zahvalila svima koji su joj dali potporu.

Još je jednom naglasila i, kako kaže, dobre rezultate Vlade RH. 'RH bilježi rast izvoza, rast industrijske proizvodnje, rast potrošnje. Pa kada progovorimo o tim rezultatima sa svih strana krene paljba. Nije RH zemlja jada, tuge i nevolje, to je zemlja ponosnih ljudi, Hrvata i Hrvatica, zemlja koja je prošla strašan rat, obranila se, oslobodila, ušla u NATO, EU, to je zemlja koja će biti zemlja blagostanja', rekla je Kosor.

Premijerka obećala smanjenje deficita

'U novom mandatu uvest ćemo olakšice na porez na dobit, kako bi poticali investicije. Nastavit ćemo smanjivati neporezna davanja kako bi dali potporu poslodavcima. Do kraja 2013. prepolovit ćemo državni deficit', navela je neke od ciljeva HDZ-a.

Dodala je kako će ove godine vratiti dug umirovljenicima, jer su stranka koja ispunjava obećanja. Istaknula je kako će HDZ svoj program predstaviti kada to oni budu htjeli. 'Potaknut ćemo zapošljavanje mladih i poduzeti mjere, motivirati poslodavce, da zaposle one koji su ostali bez posla'. U sljedećem mandatu nema smanjivanja porodiljnih naknada, nema omaložavanja branitelja, kao što se to dogodilo 2000. nema drastičnog smanjivanja plaća, nema masovnog otpuštanja državnih službenika. Nema poreza na imovinu koji bi ugrozio standard građana', najavila je Kosor i zaključila rad 14. Općeg sabora HDZ-a.

'Ponosni smo što je naš lider ova hrabra žena'

Premijerku je, ne baš dupkom puna Arena, dočekala pljeskom i ovacijama. 14. Opći sabor HDZ-a otvorio je tajnik stranke Branko Bačić. 'Mi smo u HDZ-u ponosni na snagu i odlučnost koju je pokazala Jadranka Kosor. Ponosni smo što je naš lider ova hrabra žena', obratio se Bačić Jadranki Kosor.

Božo Ljubić, predsjednik HDZ-a 1990 BiH, čestitao je Jadranki Kosor na vođenju Vlade u završetku pregovora s EU te što je danas primila dokument pristupnog ugovora. 'Želim vam pobjedu na izborima', završio je Božo Ljubić.

'Neki pokušavaju zaboraviti sve ono dobro što je HDZ napravio zadnjih godina. Zaboravljaju da je HDZ, na čelu s Franjom Tuđmanom, stvorio samostalnu Hrvatsku! Oni su ostvarili povijesne težnje hrvatskog naroda' rekao je glavni tajnik HDZ-a BiH Vlado Đojić. HDZ-u je potporu pružio i tajnik Europske Pučke Stranke Antonio Lopez Isturiz. 'Bruxelles neće za Hrvatsku biti ono što je Beograd bio u Jugoslaviji', rekao je obraćajući se sudionicima Općeg sabora HDZ-a glavni tajnik Europske pučke stranke Lopez Isturiz. 

'Vidim da zajedno gradimo europsku Hrvatsku u dobrim odnosima sa svim susjedima, ali prije svega za sreću i zadovoljstvo svih građana', rekao je Josip Friščić, predsjednik HSS-a.

Poduzetnik Tomo Bagarić iz svojeg je kuta prokomentirao Vladine mjere s ciljem oporavka gospodarstva. 'Zahvaljujući ovaj Vladi koja je prepoznala problem branitelja, pokrenula program zapošljavanje kroz zadruge, mi branitelji su našli mogućnost zapošljavanja i vratili izgubljeni dignitet', rekao je Tomo Bagarić. Svoja poduzetnička iskustva s okupljenima je podijelio i poduzetnik Stjepan Pavlek te poduzetnik Dinko Klasan.

Vesna Bedeković, dekanica Visoke škole za menadžment u Virovitici, gdje studira 800 studenata, rekla je da su ljudi najvažniji potencijal svakog društva.

Među gostima na Općem saboru HDZ-a je i Ljubo Ćesić Rojs. 'Nisam bio devet godina zato što mi je zabranio Ivo Sanader, ali mene mogu izbaciti iz HDZ-a no ne i HDZ iz mene', rekao je Rojs za Dnevnik Nove TV. Među ostalim uzvanicima, na Sabor HDZ-a došli su Josip Friščić, Nikica Valentić, Borislav Škegro, ,Đuro Perica, Ando Knego i Vesna Škare Ožbolt. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene