Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završna deklaracija NATO summita

Grlić Radman opleo po Milanoviću: "Ovo glorificiranje njegovih velikih zasluga uopće nije točno"

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman je prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća komentirao promjenu završne deklaracije summita NATO-a.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman je rekao da su radili na tom dokumentu i da ga priprema 30 zemalja članica.

“On je u pravilu klasificiran, ograničen. Naravno da glavni tajnik da teme o kojima će biti raspravljano. Mi smo uložili maksimalne diplomatske napore, uključujući sve one naše važne točke. To je dokument koji ima pedesetak stranica. Ovaj NATO summit je upravo dobrodošao nakon jedne i pol godine. Upravo taj Bidenov dolazak nam je vrlo važan”, rekao je Grlić Radman.

Istaknuo je da predsjednik Zoran Milanović jako dobro zna da je uložen napor u izradu tog dokumenta. “Mislim da ovo glorificiranje njegovih velikih zasluga uopće nije točno. Kronologija događanja demantira taj jedan njegov izričaj da je on navodno riješio u par minuta s glavnim tajnikom'', kazao je Grlić Radman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nazvao ga Stoltenberg Dayton ubačen u deklaraciju samita NATO-a, Milanović: "Nisam zaprijetio. Nakon šest dana ignoriranja naše molbe, riješeno je u pola minute"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prepirke oko NATO summita Grlić Radman oštro uzvratio Milanoviću: "Ovo je jedan huškački napad. Moj otac je bio vatreni navijač Dinama, možda je njegov navijao za Partizan ili Zvezdu"

Dodao je da već godinama rade na izričaju. ''Mi već godinama radimo na našem izričaju, pitanje izbornog zakona koje je uključeno 11. lipnja i 13. lipnja, Daytonski sporazum”, pojasnio je ministar.

Istaknuo je još jednom kako je ministarstvo radilo na tom dokumentu i kako je stalni predstavnik Hrvatske pri NATO-u jedini komunicirao s glavnim tajnikom.

“To što je jučer nazvao Jens Stoltenberg, samo je htio vidjeti je li sve u redu. Ne znamo što je predsjednik tu htio učiniti. Bosna i Hercegovina je naša strateška odrednica, naše strateško pitanje. Mi štitimo nacionalne interese, borimo se za jednakopravan položaj hrvatskog naroda u BiH. Jedna je hrvatska nacionalna politika i mislim da su tu sve sastavnice vlasti suglasne kad je u pitanju naš odnos prema BiH, prema položaju Hrvata u BiH i prema Daytonskom sporazumu”, istaknuo je Grlić Radman.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene