Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj evidentirano samo 18 novih slučajeva zaraze. Ističe da je, bez obzira na povoljne brojke, virus i dalje prisutan.


Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio je u Zadru da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj evidentirano 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

''U sinergiji svih nadležnih službi, Ministarstva zdravstva, MUP-a i Ministarstva turizma činimo sve kako bismo zadržali povoljnu epidemiološku situaciju. Međutim, ne treba se zavaravati, virus je još uvijek među nama'', rekao je.

Kada je riječ o incidentu u kojemu je ministar zdravstva Vili Beroš odbio piti kavu u kafiću nakon što ga je poslužila konobarica koja nije nosila zaštitnu masku, Božinović kaže da je Beroš dobro postupio.

''Postoji odluka Stožera o nošenju maski od 10. mjeseca. Ministar Beroš postupio je na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti kada je riječ o epidemiji. Ako tko može ukazivati na mjere zaštite dok traje globalna pandemija, onda je to ministar zdravstva'', kaže.

Ministar zdravstva Vili Beroš Javio se šef zadarskog stožera koji kaže da je Vili Beroš u kafiću ostao dužan: "Ja sam dodao te dvije kune!"

Ministar Beroš Beroš o incidentu u kafiću: "Ispričavam se ako je imala zdravstvene tegobe. Ali ni kolegica nije imala masku..."

U Zadru je Božinović sudjelovao na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021., koji je četvrtu godinu zaredom, kao ljetna operativna centrala, počeo s radom u Policijskoj upravi zadarskoj.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša održao je videoprezentaciju o općim sigurnosnim pokazateljima i funkcioniranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti, s naglaskom na stanje na državnoj granici, sigurnost i protočnost cestovnog prometa i postupanje vezano za COVID-19.

Prša je kazao da za prošlu godine stopa kriminala manja u odnosu na godinu ranije. Kazao je da su i strani državljani sudjelovali u 24 posto kriminalnih djela nego što je to bilo 2019. godine.

Stožer su, uz ministra Božinovića, obišli glavni ravnatelj policije Nikola Milina i njegov zamjenik Željko Prša. Potom slijedi obilazak Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka Zadar, u prisustvu voditeljice Mirne Kovač Bašić.