Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se niz malih brojki

Božinović otkrio sjajne brojke: "U Hrvatskoj samo 18 novih slučajeva zaraze! Međutim, ne treba se zavaravati..."

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj evidentirano samo 18 novih slučajeva zaraze. Ističe da je, bez obzira na povoljne brojke, virus i dalje prisutan.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović otkrio je u Zadru da je u posljednja 24 sata u Hrvatskoj evidentirano 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

''U sinergiji svih nadležnih službi, Ministarstva zdravstva, MUP-a i Ministarstva turizma činimo sve kako bismo zadržali povoljnu epidemiološku situaciju. Međutim, ne treba se zavaravati, virus je još uvijek među nama'', rekao je.

Kada je riječ o incidentu u kojemu je ministar zdravstva Vili Beroš odbio piti kavu u kafiću nakon što ga je poslužila konobarica koja nije nosila zaštitnu masku, Božinović kaže da je Beroš dobro postupio.

''Postoji odluka Stožera o nošenju maski od 10. mjeseca. Ministar Beroš postupio je na jedini način na koji ministar zdravstva može postupiti kada je riječ o epidemiji. Ako tko može ukazivati na mjere zaštite dok traje globalna pandemija, onda je to ministar zdravstva'', kaže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar tvrdi - sve je platio Javio se šef zadarskog stožera koji kaže da je Vili Beroš u kafiću ostao dužan: "Ja sam dodao te dvije kune!"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "To me kao čovjeka boli" Beroš o incidentu u kafiću: "Ispričavam se ako je imala zdravstvene tegobe. Ali ni kolegica nije imala masku..."

U Zadru je Božinović sudjelovao na otvorenju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2021., koji je četvrtu godinu zaredom, kao ljetna operativna centrala, počeo s radom u Policijskoj upravi zadarskoj.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša održao je videoprezentaciju o općim sigurnosnim pokazateljima i funkcioniranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti, s naglaskom na stanje na državnoj granici, sigurnost i protočnost cestovnog prometa i postupanje vezano za COVID-19.

Prša je kazao da za prošlu godine stopa kriminala manja u odnosu na godinu ranije. Kazao je da su i strani državljani sudjelovali u 24 posto kriminalnih djela nego što je to bilo 2019. godine.

Stožer su, uz ministra Božinovića, obišli glavni ravnatelj policije Nikola Milina i njegov zamjenik Željko Prša. Potom slijedi obilazak Nacionalnog pomorskog centra za prikupljanje podataka Zadar, u prisustvu voditeljice Mirne Kovač Bašić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene