Predsjednik RH Zoran Milanović na službeno fotografiranje jedini je došao bez zaštitne maske
Predsjednik RH Zoran Milanović na službeno fotografiranje jedini je došao bez zaštitne maske Foto: screenshot/www.natomultimedia.tv

Posljednjeg dana NATO-ova summita tradicionalno je snimljen i službeni zajednički portret sudionika.


Među njima je bio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je na fotografiranje jedini stigao bez zaštitne maske.

Vezani članci Predsjednik Milanović u New Yorku - 2 Milanović: ''Aleksandar Vučić bio je jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih'' Predsjednik Milanović u New Yorku - 1 Milanović u New Yorku: Hrvatska je sigurna zemlja - nije devedeseta, nema opasnosti od sukoba

Službena fotografija po COVID pravilima zahtijevala je distancu pa su predsjednici država i vlada zemalja članica NATO-a na obilježena mjesta mahom dolazili s maskama, kao i članovi njihovih pratnji. Osim Milanovića. On je galantno došetao bez maske, a jednako tako bez nje na licu i otišao za kolegama. 

Ministar zdravstva zbog maske napustio lokal

Jučer se ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru požalio kako konobarica u kafiću, u kojemu je htio popiti kavu, nije željela staviti masku.

"No, kako je konobarica i na moju molbu odbila nositi masku, tako sam i ja morao odbiti biti gost u tom lokalu. Odgovorno ponašanje je dužnost svih nas", napisao je i izazvao salvu reakcija.

Javili su se i svjedoci koji tvrde da je ministar na konobarici "trenirao strogoću" kao i da je ostao dužan za naručenu kavu. Ministar je takve tvrdnje u razgovoru za DNEVNIK.hr demantirao.