Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BURNE REAKCIJE

Gradski prijevoz Osijek značajno poskupio, gradonačelnik ekspresno reagirao: "Želimo zaštititi svoje sugrađane"

Aktualno Galerija Skup javni prijevoz: Ilustracija - 1 Skup javni prijevoz: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Skup javni prijevoz: Ilustracija - 2 Skup javni prijevoz: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Skup javni prijevoz: Ilustracija - 3 Skup javni prijevoz: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Skup javni prijevoz: Ilustracija - 4 Skup javni prijevoz: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Skup javni prijevoz: Ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
U vlak poskupljenja ukrcao se i Gradski prijevoz putnika Osijek koji je s 1. siječnjem odlučio drastično podići cijene u gradu i prigradskim naseljima. Najosjetljivije skupine plaćaju prijevoz najviše, umirovljenici čak i do 120 posto više. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

S ulaskom u Novu godinu, novu valutu, Osječani i ulazak u javni gradski prijevoz plaćaju čak i do 126 posto više.

"Jad, tuga, bijeda, žalosno. Umirovljenik sam bio na Gajevom, suprugi da produžim butru umirovljeničku - 25 eura, a 180 eura mirovine. Žalosno", rekao je Željko iz Osijeka.

"Ostao sam paf. Iznenadio sam se. Sad kad dođem kući i pokažem supruzi račun, smrznut će mi se žena", rekao je 

"Za Tenje je jako poskupilo. 15 kuna je dnevna, a moja je umirovljenička 90 kuna. To je 12 eura", rekla je Radojka.

Porast cijena, iz Grada ističu, opravdan je jer su ga diktirale inflacija i cijene goriva.

"Kolika je kriza stvarna govori činjenica da je u protekloj godini inflacija bila 13,1 posto, a kada govorimo o GPP-u gorivo je naraslo za 39,25 posto", istaknuo je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Pročitajte i ovo Vlada protiv telekoma - 4 NOVI UDAR NA GRAĐANE Telekomi najavili povećanje cijena, politika protiv: "Bit će zanimljivo vidjeti kako će se postaviti u odnosu na najave iz Vlade"

Pročitajte i ovo Ilustracija usklađivanje s eurom Loše vijesti za pušače: Poskupjele su i brojne vrste cigareta, ovo su nove cijene

No, iako je uprava GPP-a donijela novi cjenik, gradonačelnik je ekspresno reagirao na odluku GPP-a, koja je digla uzbunu među građanima. Radić je najavio ukinuti tu odluku već u utorak na Nadzornom odboru koji je najavio.

"Želimo zaštititi svoje sugrađane - želimo biti socijalno osjetljivi jer kao što sam i sam rekao, bilježimo veliki udar na naše kućne budžete i to u gradu Osijeku ćemo na ovaj način zaštititi", rekao je Radić.

Odluku će, kaže Radić, suspendirati do daljnjega.

"GPP će ispoštovati kompletno proceduru koja je potrebna da bi se cijene vratile na staro i nakon toga ćemo javno obavijestiti putnike o načinu na koji ćemo izvršiti tu refundaciju sredstava. Da li će to biti kroz popuste karte na idući mjesec ili kroz vraćanje novca, to ćemo vidjeti", rekao je direktor GPP-a Dejan Rusmirović.

Ipak građanima se ovo loptanje s cijenama nije svidjelo.

"Mislim da je u redu da vrate. Malo su ipak pretjerali s cijenama", rekla je Sabina.

"To je u redu. Previše je otišlo gore. Najviše za penzionere. Njima je to puno. Moram račun predat u firmu, kažu da će refundirat pa ćemo vidit", rekla je Jasna.

"Jako lijepo. Za nas umirovljenike koji nemam puno love", rekla je Osječanka Kaja.

Iz grada su najavili kako bi se stare cijene mogle vratiti već sutra.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene