Obavijesti Video Pretražite Navigacija
inflacija divlja

Grmoja opleo po Plenkoviću: 'Poskupljenja zbog uvođenja eura isključivo su njegova odgovornost'

Nikola Grmoja
Nikola Grmoja Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Grmoja smatra kako je najbolje da Vlada ništa ne poduzme jer će svaku njihovu intervenciju platiti građani

Saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja poručio je da su dodatna poslupljenja zbog uvođenja eura odgovornost isključivo premijera Andreja Plenkovića

"Prošle godine imali smo inflaciju zbog tiskanja novca kojim su kompenzirali štete poduzetnicima i građanima zbog suludih epidemioloških mjera i zatvaranja/lockdownova koja su onemogućavala poslovanje.

A na tu inflaciju imali smo i dodatnu jer se cijelu prošlu godinu koristila situacija i dizale su se cijene kao priprema za uvođenje eura. Upozoravali smo da je najgore vrijeme za uvođenje eura i da ćemo imati dodatna povećanja cijena što se i dogodilo", ustvrdio je Grmoja u najnovijoj objavi na Facebooku. 

Kaže kako su prvog dana uvođenja eura cijene dodatno skočile. 

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 MLIJEKO, ŠEĆER, BRAŠNO... Državni inspektorat u akciji: Objavljeno koliko su našli proizvoda s cijenama višim od dopuštenih

"Sada savjetnik ministra gospodarstva notorni Jurica Lovrinčević koji je u Ministarstvo došao iz Pevexa tvrdi da nisu imali nikakvih indicija da će se dogoditi rast cijena iako se to dogodilo u svim zemljama koje su uvele euro.

Izgleda da samo naša Vlada nije znala što će se dogoditi. Jasno je da se prave nevješti i da su dobro znali da će doći do rasta cijena. Ministar Filipović tek sad najavljuje crne liste i prijeti zamrzavanjem cijena određenih proizvoda", kaže Grmoja.



Poručio je i kako bi bilo "najbolje da Vlada ništa ne čini jer svaku njihovu intervenciju će platiti građani".

"Ako ograniče cijenu određenih proizvoda rasti će cijene drugih kako bi se trgovci namirili. Isto kao što građani plaćaju njihov porez na ekstraprofit. Proračun se puni, ali preko leđa građana odnosno potrošača", zaključio je zastupnik MOST-a. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene