Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

200 KUNA PO TONI

Obrovčani bijesni jer Grad želi zarađivati deponiranjem tuđeg komunalnog otpada: ''To je jedna nakaradna odluka''

Aktualno Galerija Odlagalište otpada u Obrovcu - 1 Odlagalište otpada u Obrovcu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Odlagalište otpada u Obrovcu - 2 Odlagalište otpada u Obrovcu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Odlagalište otpada u Obrovcu - 3 Odlagalište otpada u Obrovcu - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Odlagalište otpada u Obrovcu - 4 Galerija 1/4 >>
Ispod Velebita i tek koji kilometar od vodocrpilišta vode na Zrmanji odlagalište otpada. Umjesto skore sanacije, stiže vijest da bi u Obrovac uskoro mogao stizati otpad iz Županije.

Građani Obrovca na nogama jer Grad želi zarađivati deponiranjem tuđeg komunalnog otpada. Iz grada za Dnevnik Nove TV potvrđuju da su takvu odluku donijeli i poručuju da je sve po ekološkim standardima. Dok Zadarska županija još čeka na otvaranje Centra za gospodarenje otpadom, otpadu iz Županije tako je otvoren put prema Obrovcu.

Pročitajte i ovo Ante Vlašić, predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik VELIK BROJ ZARAŽENIH Val negodovanja na mjere u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: ''Došao je trenutak očaja, apeliram na Stožer i odgovorne da preispitaju te svoje odluke''

Pročitajte i ovo Mladen Šćulac, načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Broj zaraženih ne pada Primorsko-goranska županija pooštrava mjere: Šef stožera otkrio što će biti s terasama kafića

''To je jedna nakaradna odluka. Uzrok jednostavno, rekao bih, nedostatka ikakve strategije razvoja ovoga kraja'', govori Igor Jurjević, stanovnik Obrovca.

Gradonačelnik Obrovca na službenom je putu, a iz gradske uprave nam mailom potvrđuju da za 200 kuna po toni, spremni su na odlagalište Kljakovača primati otpad iz susjednih općina i gradova. I sve je, dodaju, po ekološkim standardima. Pitamo ih hoće li, bude li to potrebno, biti i širenja odlagališta?

''Ovo pitanje je hipotetsko. Kad prestane biti hipotetsko i ako prestane biti hipotetsko, rado ćemo Vam odgovoriti na ovo pitanje", odgovorili su iz Grada.

Pitanja je mnogo, a oporba je najglasnija.

''Ovo je još jedna takva odluka koja ubija i onaj najmanji pozitivan dojam Obrovca koji nam je dala majka priroda'', izjavio je županijski vijećnik MOST-a, Ivan Matić.

To je turizam od kojeg bi, kaže, ovaj kraj mogao živjeti, a s odlagalištem u gradu Zadrani žive godinama. Problem s otpadom u Zadru otvorio se nakon gotovo dvogodišnjeg kašnjenja dovršetka radova na Centru za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim. Ovo ovdje odlagalište otpada u Diklu u samom Zadru postalo je premalo i gradski oci kažu, morali su naći alternativu. Tvrde, otpad iz Zadra neće put Obrovca, ali bude li potrebno, hoće onaj iz susjednih Općina.

''Nama je interesantna isključivo vezana za jedinice lokalne samouprave, Jasenice, Posedarje, Novigrad i Ražanac'', rekao je Robertino Dujela, pročelnik za Komunalne djelatnosti grada Zadra.

I za sada, to, kaže, ne znači veće cijene. Dodaje, već koncem iduće godine neće biti potrebe za odlagalištem otpada u Obrovcu. Jer zadarsko odlagalište bi trebalo bit sanirano, a najavljeno je i konačno otvorenje Centra u Biljanima Donjim. Resorni ministar poručuje, radovi na tom Centru imaju svoju dinamiku.

''Naravno da ta dinamika uvijek može bit znatno brža, grad Zadar i zadarska županija, već godinama imaju izazov u gospodarenju otpadom, to nije ništa novo'', objasnio je ministar gospodarstva i održivog razvoja, Tomislav Ćorić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vanjski stručnjaci EMA će dodatno istražiti AstraZenecu: Pokrenuta hitna naliza krvnih ugrušaka, dorađene preporuke već početkom travnja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslala priopćenje Oglasila se Zlata Đurđević: Otkrila hoće li se javiti na novi javni poziv za predsjednicu Vrhovnog suda

Tvrdi i da Hrvatska zbog kašnjenja dovršetka radova još uvijek ne plaća penale prema Europskoj uniji, i da do toga neće ni doći, a građani Obrovca pak poručuju učinit će sve da županijski otpad ne dođe pred njihova vrata.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene