Obavijesti Pretražite Navigacija
Nakon prosvjeda

Ćorić otkrio koliko košta njegova (tć) maskica i što misli o pozivu prosvjednika da proba živjeti s 4 tisuće kuna mjesečno

Svoje nezadovoljstvo poduzetnici su u utorak pokazali velikim prosvjedom na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Okupilo ih se na tisuće, iako je udruga Glas poduzetnika prijavili tek manje okupljanje.

Tisuće ugostitelja i poduzetnika koji su se u utorak okupili na Trgu bana Jelačića traže otvaranje objekata, adekvatne odštete, zazivaju i ostavku ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Berlinu - 2 akcija u Berlinu FOTO Blokirali promet i ruke zalijepili za asfalt: Bijesni vozači tukli ih i špricali suzavcem Obojana Brandenburška vrata - 2 "Posljednja generacija'' Prosvjednici u vatrogasne aparate stavili boju pa poprskali simbol Berlina: ''Došlo je vrijeme za politički zaokret''

Ćorić pozive na ostavku nije htio komentirati, samo je kazao kako prosvjed ima političku agendu te da su zahtjevi nerealni. Osim toga, u fokus se vratila Martina Dalić, problem s Hrvatskom gospodarskom komorom još je otvoren.

Najspominjaniji ministar tijekom dana u srijedu Tomislav Ćorić, u kojemu prosvjednici vide krivca za velik dio svojih nevolja i traže njegovu ostavku, bio je gost Dnevnika Nove TV.

"Očekivano je da zbog ekonomske krize uzrokovane koronavirusom postoji kolektivna frustracija koja kad-tad mora doći do izražaja. Upravo zbog toga razumijem želju jednog dijela poduzetnika koji su uslijed ovog zatvaranja njihove djelatnosti nezadovoljni", kazao je Ćorić.

"Vratit ću se još jednom na ključne razloge zbog kojih je došlo do zatvaranja za koje se nadam da neće dugo trajati. To je prije svega briga za živote i zdravlje naših ljudi", dodao je Ćorić.

O kavi za van

O prodavanju kave za van na kioscima i benzinskim pumpama dok su kafići koji ju prodaju na taj način zatvoreni - kaže da nije upoznat s konkretnim primjerom kafića iz Splita i navodi kako je Hrvatska izabrala jedan od liberalnijih putova.

"Upravo zbog toga držim da ćemo kroz koji tjedan moći relaksirati naše mjere i početi funkcionirati na normalniji način. Upravo zbog toga držim da je naš put i ovaj smjer bio opravdan", istaknuo  je Ćorić.

"Primjerice, sjeverno od nas, u Mađarskoj, imate policijski sat", istaknuo je Ćorić.

Kašnjenje potpora

Za kašnjenje potpora kaže kako ga ne bi bilo da su papiri HZZ-u bili dostavljeni na ispravan način.

"Potpore za 11. mjesec su isplaćene, potpore za 12. mjesec bit će isplaćene do kraja ovog tjedna. Nakon toga idu i potpore za siječanj", najavio je Ćorić.

Za pozive prosvjednika da pokuša on preživjeti s 4000 kuna, kaže: "To je legitimna poruka. Ja bih pristao kad bi svi u Hrvatskoj živjeli na 4000 kuna sljedećih šest mjeseci. Nema ni jednog jedinog razloga protiv."

O Martini Dalić i šteti za Vladu RH

Za Martinu Dalić kaže kako se radi o stručnjaku koji će voditi Podravku sljedećih godinu dana.

"Ona ima svoju raniju povijest i prije odlaska iz Vlade. Ona je utjecala na to da Hrvatska 2017. godine ne doživi ekonomski slom uslijed propasti Agrokora", rekao je Ćorić.

Smatra da njezin povratak neće naštetiti Vladi.

"Ako se to ipak dogodi, jedino što mogu jamčiti za Martinu Dalić jest to da će ona dati sve od sebe da Podravka bude na dan njezina odlaska u boljoj poziciji nego u trenutku kad je došla", rekao je Ćorić.

Hrvatska gospodarska komora i reforma komore

O Hrvatskoj gospodarskoj komori navodi da je dogovoren izlazak s prijedlogom reforme HGK-a koja će "pretpostaviti organizacijski, funkcionalni i financijski moment vis-a-vis rasterećenja naših poduzetnika".

"Gospodin Dario Hrebak izašao je s nekim detaljima sa sastanka parlamentarne većine koji se održao u utorak", rekao je kratko Ćorić.

O aktivnosti na društvenim mrežama

Sve je aktivniji na društvenim mrežama. (tć) na Twitteru naziva samobrending.

"Šalim se. Ne zaboravite činjenicu da je moja supruga profesorica marketinga", dodao je Ćorić.

"Brojne su teme u ministarstvu. Mi smo odlučili proaktivnije nastupiti. Upravo zbog toga moj izlazak na Twitter. On je sam po sebi izazvao brojne reakcije", rekao je Ćorić.

Maskica s natpisom (tć) 18,75 kuna

"Taj (tć) je postao problematičan, pa smo ga odlučili povući, odnosno ja sam se odlučio na taj potez", dodao je Ćorić.

"Maskica s (tć) je hrvatski proizvod i košta 18,75 kuna", kazao je Ćorić. Nije htio otkriti tvrtku kod koje se može nabaviti.

"Ako želite, ja mogu na Novu TV poslati nekoliko primjeraka maskice sa svojim inicijalima (tć)", ponudio je Ćorić, na što mu je novinarka rekla: "Ne treba, hvala. Samo ju vi nosite."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 
Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.
Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti, saznajte ovdje.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene