Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je slučaj Dubravka Ponoša, direktora Fonda za zaštitu okoliša.

Galerija


Policija s nadležnim Državnim odvjetništvom provodi izvide u vezi s audio snimkom koju je objavio direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš, a koja sadrži prijetnje bivšem zaposleniku Fonda Mislavu Kotarcu.

Vezani članci Kokain, ilustracija Otkriju pola tone kokaina, ali uhićenih gotovo da i nema. Pitali smo MUP gdje griješe, otkrili su nam što bi im pomoglo u istragama Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Predsjednica se oglasila o slobodi medija: "Želim da novinari rade slobodno, bez pritisaka koji ne dolikuju demokratskom društvu"

Ponoš je pak, kako je rekao na konferenciji za novinare, "pripremio kaznenu prijavu protiv Kotarca zbog neovlaštenog snimanja".

"Policija je zaprimila kaznenu prijavu i sada se provode izvidi i surađuje se s Državnim odvjetništvom. Kada bude ishod to ćemo i iskomunicirati", rekao je Milina, komentiravši i slučaj Turudić.

Kaže kako je o svemu razgovarao s načelnikom PU bjelovarsko bilogorske i provjerio što se dogodilo u tom predmetu.

"Prema svim informacijama, policajac je profesionalno radio svoj posao, dao je prekršajni nalog za prekršaj koji je utvrdio. Nije utvrđeno da je policijski službenik neprofesionalno... ili bio vrlo blizu vozila. Mi takvih saznanja nemamo“, rekao je.

Odgovorio je i na pitanje je li policija spremna objaviti snimku? "Sada je prekršajni postupak...i ta presuda je pravomoćna, tako da, nema razloga da mi sada objavljujemo tu snimku. Ukoliko bude potrebe, odnosno, sud će dati o tome informaciju", napomenuo je.

Turudić je snimljen u prebrzoj vožnji sjevernom bjelovarskom obilaznicom, a potom se nije htio zaustaviti nakon što ga je prestigao policijski presretač.

Zaustavljen je tek iz drugog pokušaja, svjedočio je policajac te je Turudić zbog prebrze vožnje pravomoćno kažnjen s 1000 kuna. Na sud je pozivan čak četiri puta, ali ni jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.