Rijeka Zrmanja i dalje je zagađena mazutom, ali izvori vode srećom nisu ugroženi. Vodočuvari Hrvatskih voda i danas obavljaju pojačan nadzor dionice od Obrovca do Novigradskog mora i čekaju rješenje vodopravne inspekcije za daljnje postupanje.

Galerija


Glavni državni inspektor Andrija Mikulić za Novu TV je rekao da je vodopravna inspekcija bila na terenu, iako su iz Državnog inspektorata u petak poručili da zbog izrazito brze vode kanjon rijeke nije bilo moguće obići plovilom.

Vezani članci Sanacija onečišćenog područja Zrmanje - 3 Počelo čišćenje Zrmanje zagađene mazutom: Radovi vrijedni gotovo 1,4 milijuna kuna trebali bi uskoro biti gotovi Rijeka Zrmanja - 1 Ekološka katastrofa pogodila krasoticu surovog krša: Pogledajte stravično zagađenje mazutom za koji nitko ne zna kamo je otišao

"Moji inspektori su istog trena kad smo dobili dojavu od centra 112 izašli na teren, odradili su inspekcijski nadzor, dali su zakonom predviđene mjere i sad se to prati. Ići će se u kontrolu izvršenja rješenja", rekao je Andrija Mikulić, glavni državni inspektor.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr