Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Filmski scenarij

Nevjerojatan plan za bijeg iz zatvora u Rijeci: Iskopali tunel, htjeli se izgubiti među maškarama

Riječki karneval
Riječki karneval Foto: Damir Skomrlj/Cropix
Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo je u utorak da je u riječkom zatvoru spriječen potencijalni bijeg dvojice zatvorenika koji su kopali zid zatvoreničke sobe.

Potencijalni bijeg u Zatvoru u Rijeci spriječen je pravovremenom reakcijom službenika osiguranja, pri čemu osim materijalne štete nastale na zidu nije zabilježena druga šteta, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave, slijedom brojnih medijskih upita.

Prve informacije govorile su o skupini od osam-devet zatvorenika, no Ministarstvo je to demantiralo.

Incidentna situacija kopanja vanjske strane zida zatvoreničke sobe zabilježena je u nedjelju, a u događaju su sudjelovale dvije osobe lišene slobode, stoga su, kažu u ministarstvu, netočne informacije o skupini od osam do deset zatvorenika.

Sve okolnosti događaja još se utvrđuju, a nadležne službe zatvorskog sustava poduzet će mjere u okviru svojeg djelokruga s ciljem minimiziranja nastale štete, sankcioniranja uključenih osoba lišenih slobode i podizanja razine sigurnosti u tom kaznenom tijelu, kažu u ministarstvu.

Kako se zatvor u Rijeci nalazi u središtu grada, zatvorenici bi, da su uspjeli pobjeći, imali brojne mogućnosti bijega. 

Pročitajte i ovo Ilustracija bez ikakvih informacija Pilot odbio poletjeti zbog smrada koji samo on osjeti: Više od 100 putnika satima čekalo u limbu

No u nedjelju, kada je u Rijeci bio vrhunac karnevala, pravosudni su policajci primijetili što im se događa i spriječili pomno smišljen plan.

Koliko su dugo zatvorenici ćelije riječkog zatvora i čime bušili rupu u betonu, pokazat će istraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene