Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMOJTE IH KONZUMIRATI

Ferrero obustavlja proizvodnju u jednoj tvornici zbog salmonele i nastavlja povlačenje Kinder proizvoda: "Bilo je internih neučinkovitosti..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ferrero obustavlja proizvodnju u Arlonu u Belgiji i nastavlja povlačenje Kinder proizvoda proizvedenih u tom postrojenju.

Tvornica čokolade Kinder u Belgiji, koja je u vlasništvu Ferrera, obustavlja proizvodnju u Arlonu u Belgiji nakon što je povezana s desecima slučajeva salmonele. O svemu su se oglasili iz hrvatske podružnice Ferrera.

"U kontekstu nastavka istraživanja slučajeva salmonele u suradnji s nadležnim tijelima za sigurnost hrane, Ferrero obustavlja proizvodnju u svojem postrojenju u Arlonu, Belgija", priopćili su. 

"Stupajući na snagu odmah, proizvodi Kinder Surprise 120 g, Kinder Happy Moments, Kinder Mini Mix 133 g, Kinder Surprise Maxi 100 g i Kinder Schoko-Bons proizvedeni u Arlonu se povlače", navode u priopćenju.

Ferrero priznaje da je bilo internih neučinkovitosti koje su dovele do kašnjenja u pravodobnom pronalaženju i dijeljenju informacija. To je utjecalo na brzinu i učinkovitost istrage. Tvornica će se ponovno otvoriti tek nakon odobrenja nadležnih tijela, poručuju.

Ovim povlačenjem pogođeni su samo Kinder proizvodi proizvedeni u Arlonu u Belgiji. Tvornica Arlon proizvodi oko 7 % ukupne količine Kinder proizvoda proizvedenih u svijetu na godišnjoj razini. Na lokalnoj razini provest će se rješenja kako bi se potrošačima omogućio povrat proizvoda.

"Ovo je jedina i ispravna odluka koju smo mogli poduzeti kako bi se osigurala maksimalna razina sigurnosti hrane i eliminirao rizik daljnje kontaminacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državni inspektorat upozorava Provjerite zalihe: Povlače se popularni proizvodi zbog salmonele, objavljen detaljan popis

Duboko smo ožalošćeni ovom situacijom. Želimo se iskreno ispričati svim svojim potrošačima i poslovnim partnerima te zahvaliti nadležnim tijelima za sigurnost na dragocjenoj pomoći. Sigurnost hrane, kvaliteta i briga za potrošače temeljne su vrijednosti koje njegujemo od samog osnutaka kompanije Ferrero. Ovaj ozbiljan događaj zadire u srž onoga za što se zalažemo i poduzet ćemo sve potrebne korake kako bi zadržali puno povjerenje naših potrošača", stoji u objavi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nemojte ih konzumirati S tržišta se povlači dio Kinder čokolada, iz tvrtke kažu da je to mjera opreza

Salmonela može izazvati ozbiljne i teške infekcije, osobito kod djece, starijih i osoba narušenog imuniteta.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene