Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni inspektorat upozorava

Provjerite zalihe: Povlače se popularni proizvodi zbog salmonele, objavljen detaljan popis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni inspektorat izvijestio je u petak o opozivu različitih proizvoda Kinder belgijskog proizvođača Ferrero Ardennes iz Belgije, zbog utvrđene prisutnosti bakterije Salmonella Typhimurium.

Opozivani su proizvodi: Kinder mini eggs, Kinder Surprise Maxi, Kinder Schokobons i Kinder Happy Moments. Uvoznik im je Ferrero d.o.o. iz Zagreba.

U najvećem broju slučajeva, riječ je o proizvodima Kinder Schokobons i Kinder Surprise Maxi, a obavijest za potrošače s detaljnijim informacijama može se pronaći na poveznici: https://www.hapih.hr/opoziv-proizvoda-razliciti-proizvodi-kinder-kinder-surprise-maxi-kinder-schokobons-i-kinder-happy-moments/.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvode s gore navedenim podacima s poveznice.

Proizvodi nisu u skladu s Uredbom (EZ) Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Neobično visoki udio hospitalizirane djece

Talijanski proizvođač čokolade Ferrero povukao je dio asortimana Kinder čokolada iz trgovina u SAD-u zbog moguće kontaminacije salmonelom, proširivši time mjeru opoziva iz Europe na drugu stranu Atlantika.

Europska agencija za sigurnost hrane EFSA izvijestila je u srijedu da istražuje moguću vezu između 134 slučaja salmonele u najmanje devet europskih zemalja i konzumacije proizvoda od čokolade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavio Državni inspektorat Provjerite zalihe i nemojte ga konzumirati! S tržišta se povlači sladoled, sadrži pesticid

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna javio državni inspektorat Novo povlačenje proizvoda: Pogledajte imate li ovaj sastojak na policama, sadrži previše cijanida

"Učestale slučajeve (salmonele) karakterizira neobično visoki udio hospitalizirane djece. Neka među njima imaju i teške kliničke simptome, poput krvavog proljeva", izvijestili su.

Većina potvrđenih slučajeva zabilježena je u Britaniji, ukupno 63, a vjerojatni ili potvrđeni slučajevi prijavljeni su i u Francuskoj, Irskoj, Belgiji, Njemačkoj, Luksemburgu, Nizozemskoj, Švedskoj i Norveškoj.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene