Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Faber želi Glavaša strpati u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš optužio je Vladimira Fabera da gotovo svakodnevno Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) šalje lažna izvješća o navodnim pritiscima na svjedoke u istrazi koja se protiv njega.

Glavaš je ustvrdio kako je iz "najužeg kruga Faberovih suradnika u PU" obaviješten da načelnik osječko-baranjske Policijske  uprave (PU) Vladimir Faber gotovo svakodnevno šalje "frizirana izvješća DO-u" o tome kako su navodni svjedoci izloženi strahovitom pritisku od njega i njegovih suradnika, a koja se, dodao je, dostavljaju istražnome sucu "kao dokaz da ovdje vlada nesigurnost za sudionike u postupku".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Glavaš optužio Fabera da laže, Faber traži zaštitu suda Slika nije dostupna Getoš Magdić sposobna pratiti suđenje, Faber nastavio sa svjedočenjem

Odbijajući tvrdnje o pritiscima na svjedoke, Glavaš je rekao da je obaviješten o sadržaju Faberovih izvješća, dodajući kako se u posljednjem takvom dokumentu "spominju ljudi koji uopće nisu svjedoci u ovome postupku".

"Sutra će se dogoditi da će neki Faberov policijski provokator otići jednom od svjedoka i baciti mu kamen u prozor ili bombu u dvorište, a on će napisati u izvješću da je Glavaš dao naputak svojim prijateljima ili članovima udruge da zastrašuju svjedoke", kazao je Glavaš.

Istaknuo je da se ograđuje od "dosadašnjih podvala" i "eventualnih budućih incidenata" kojima je cilj njegova kompromitacija i pritvaranje, dodajući da će se "svim sredstvima boriti protiv podmetanja".

Također je rekao kako, zbog poštivanja tajnosti istražnog postupka, na internetskoj stranici više neće objavljivati iskaze svjedoka u postupku ni bilo kakve komentare vezane uz taj postupak. Napomenuo je da su sa stranice skinuti iskazi dvaju svjedoka zbog čega je, među ostalim, tužiteljstvo i tražilo njegovo pritvaranje jer smatra da time utječe na ostale svjedoke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene