Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog upućen Saboru

Evo što Vlada predlaže u zakonu zbog kojeg Holy prijeti napuštanjem SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je Saboru poslala prijedlog novog Zakona o zaštiti prirode zbog kojeg bi bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy mogla istupiti iz članstva SDP-a.

Vlada je na današnjoj sjednici uputila u saborsku proceduru prijedlog Zakona o zaštiti prirode koji bi trebao dodatno poboljšati sustav zaštite prirode i uskladiti ga s Direktivama EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAŠTIĆENA PODRUČJA Važno je točno znati međe i granice: Katastarskim izmjerama do čiste situacije u nacionalnim parkovima Slika nije dostupna 'Počnite se držati Plana 21' Evo zbog čega je Holy 'napala' SDP!

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović rekao je da se najvažnije novosti odnose na poboljšanje sustava zaštite prirode s posebnim naglaskom na definiranje, proglašavanje i očuvanje zaštićenih područja prirode te upravljanje njima.

>> Mirela Holy opet prijeti izlaskom iz SDP-a

Poboljšanja se odnose na jasno određivanje kategorije zaštićenog područja od državnog i lokalnog značaja te mogućnost da Vlada uredbom formira javnu ustanovu za upravljanje s dva ili više nacionalna parka ili parka prirode, odnosno javnu ustanovu za upravljanje svim zaštićenim područjima.

Planovi i programi upravljanja na godišnjoj razini ubuduće će se donositi isključivo uz suglasnost ministarstva i izvršnog tijela jedinice lokalne samouprave.

Uoči Vladine sjednice Zmajlović je odgovarajući na novinarski upit odbacio mogućnost prodaje Brijuni Rivijere, ustvrdivši kako je to dezinformacija. Ne radi se o prodaji, nego o unapređenju sustava upravljanja takvim ogromnim turističkim resursima, ali pod uvjetima i standardima vezanima za zaštitu prirode i upravljanja tim zaštićenim područjima, rekao je Zmajlović.

Vlada traži način kako povećati kvalitetu turističke ponude u hrvatskim prirodnim resursima, a da pri tome Hrvatska ostane vlasnica tih resursa. Želimo unapređenje kako bi to bila poluga razvoja, ustvrdio je Zmajlović.

Vlada je danas također osnovala povjerenstvo za koordinaciju obilježavanja stogodišnjice Prvog svjetskog rata, koje će tijekom 2014. godine organizirati različite znanstveno-povijesne, književne i kulturne programe u suradnji s drugim zemljama regije, poput Mađarske i Austrije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene