Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širenje mržnje

VIDEO Saborska zastupnica objavila snimku: "Srbin je u Opatiji išarao automobil s Kosova"

Išaran automobil
Išaran automobil Foto: Screenshot / Facebook
Ermina Lekaj Prljaskaj, zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Saboru, objavila je video na kojem muškarac na automobil kosovskih registracija piše "Kosovo je Srbija".

Video, koji je navodno nastao u Opatiji, prikazuje muškarca koji na automobil kosovskih registracija piše "Kosovo je Srbija". O svemu se oglasila i zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Saboru Ermina Lekaj Prljaskaj.

"Neugodno me iznenadila objava na društvenim mrežama, na kojima pripadnik srpske zajednice u središtu Grada Opatije u tijeku turističke sezone, poziva na mržnju prema etničkoj skupini, u ovom slučaju prema Albancima radi njihove nacionalne pripadnosti", počela je objavu Lekaj Prljaskaj.

"Ovakve aktivnosti uzrokuju širenje mržnje, netrpeljivost i razdor među narodima, diskriminaciju te na posljetku raspaljivanje već postojeće mržnje prema albanskom narodu. Grad Opatija stoljećima predstavlja multikulturalan grad te ovakve aktivnosti od strane nekolicine građana, šire lošu sliku o turizmu u Republici Hrvatskoj", nastavlja neugodno iznenađena Lekaj Prljaskaj.

Pročitajte i ovo Marija Šerifović Pogledajte video Marija Šerifović snimljena kako nasred ulice urla i udara po autu, poznato je i što ju je tako razbjesnilo

"Javno osuđujem ovaj sramotan akt i tražim od nadležnih institucija da se poduzmu sve zakonske mjere, prema kojima je predviđeno da se širenje mržnje prema jednoj etničkoj skupini na području Republike Hrvatske, kazni prema postojećem kaznenom zakonu", zaključila je u svojoj objavi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene