Dječja bolnica Kantrida, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačević)
Dječja bolnica Kantrida, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačević) Foto: Pixsell, Goran Kova?evi?

Društvenim mrežama proširila se vijest o teško bolesnoj dvogodišnjoj djevojčici Mili Rončević.


Mila ima dvije godine, a prije godinu dana dijagnosticirana joj je akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7. Njezini roditelji Sanja i Marin Rončević poslali su molbu za pomoć u liječenju Mile.

Vezani članci Obitelj Mile Rončević za Provjereno (Foto: Provjereno) - 2 Marin Rončević iz SAD-a: "Dragi prijatelji, Mila je dobro, nema neke sjajne nalaze, ali to je i očekivano. Čekamo transplantaciju" Mila Rončević (Foto: Obiteljski album) - 1 Djevojčica za koju nismo ni trebali znati, ali sudbina je htjela da ju upoznamo: Ovo je priča o malenoj Mili Rončević, koja je ujedinila cijelu Hrvatsku

Roditelji ističu da je njezina posljednja nada za nastavak uspješnog liječenja Children’s Hospital of Philadelphia u Sjedinjenim Američkim Državama. Troškovi liječenja su vrlo visoki.

Iako je otac dvogodišnje Mile prije nekoliko dana na svojem Facebooku napisao da bi troškovi mogli iznositi oko milijun američkih dolara, prema najnovijim informacijama iz bolnice, troškovi liječenja su 2,8 milijuna dolara.

Problem je i u tome što Mila nema vremena, njezina bolest zahtijeva hitno liječenje.

U telefonskom razgovoru za Novu TV otac malene Mile poručio je kako djevojčica čim prije treba dobiti lijek da bi uopće mogla otići na operaciju.

"Kad sam vidio o kakvoj je cifri riječ, zavrtjelo mi se u glavi. Ako se liječenje ne realizira svaku dobivenu kunu ću vratiti. Ne znam može li Mila uopće podnijeti put..:", kazao je otac. 

 Pozvani su svi da dijele vijest dalje i da pomognu.

"Dragi rođaci i prijatelji,
ovo je Mila Rončević, moja i Sanjina mlađa kćer. Mila ima nepune 2 godine i već se godinu dana bori s leukemijom (akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7). U Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia. Troškovi liječenja su vrtoglavi, procjenjuju se na oko 1.000.000,00 USD. (Točan iznos kroz dan dva, čekamo)

Ovim putem molimo sve koji mogu izdvojiti koju kunu za pomoć našoj Mili da uplate koliko mogu i žele na HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - "darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević". Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.
Unaprijed zahvaljujemo i molimo dijelite post dalje ❤️
P.S. za svaki trošak će biti vođena evidencija dostupna na uvid. Za Miline nalaze sa cjelovitom dijagnozom i planom liječenja javite se Martina First u inbox. Šogorica hvala ❤️", napisao je Marin Rončević, otac malene Mile na svojem Facebooku.