Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra do 20 cm snijega

Dva dana do spasa: Cijeli vikend pada snijeg, a od ponedjeljka zatopljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što se vremena, odnosno nevremena tiče, dva dana nas dijeli od spasa. Od ponedjeljka - smirivanje i zatopljenje!

Već je danas bilo snijega i to od jutarnjih sati, ali pravi snijeg tek nam stiže noćas. Padat će više-manje cijeli vikend, a samo sutra očekujemo novih 10-ak centimetara u većini zemlje - uključivši i Jadran, a više od 15 u Gorskom kotaru i Lici. Iako će opet biti snijega i na Jadranu, a osobito u dalmatinskom zaleđu koje posljednjih dana ima velikih problema sa snijegom, još će gora biti olujna i orkanska bura koja će puhati ovaj vikend.

Pročitajte i ovo Saharski pijesak stigao do Hrvatske Objavljene satelitske snimke Saharski pijesak stigao u Hrvatsku: "Atmosfera u dijelovima zemlje bit će zamućena" Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg

>> FOTO: Snimljen nevjerojatan prirodni fenomen na Kupi

>> Iznenađenje u prijenosu: Gurnuli ga u snijeg, on nastavio ležerno izvještavati

Dobra vijest je da se od ponedjeljka vrijeme smiruje, a bit će konačno toplije i to posvuda. Na karti se vidi ciklonalni vrtlog u kojem kruži vlažan, a sa sjevera struji hladan zrak. U toj kombinaciji ova okluzija donijet će nam dosta novog snijega. Već ujutro slab do umjeren snijeg u svim krajevima, samo na jugu Jadrana još će to biti susnježica zbog jake južine. U ostaku zemlje jak sjeverac i sjeveroistočnjak, podno Velebita orkanski udari bure. Temperatura će se u kopnenom dijelu zemlje spustiti do -15, a koji stupanj ispod nule bit će i na moru.

Snijeg će padati sutra cijeli dan tako da se u većini unutrašnjosti očekuje novih 10-ak centimatara snježnog pokrivača. Bit će hladno, uz umjeren do jak sjeverac činit će se i hladnije nego će mjeriti termometri. U gorskoj Hrvatskoj past će između 15 i 20 centimetara novog snijega, ali snijeg će se zadržavati i na sjevernom Jadranu. Jak sjeveroistočnjak u gorju, a iza Velebita bura s orkanskim udarima koja će i dalje prekidati komunikaciju Jadrana i unutrašnjosti.

>> FOTO: Orkanska bura trgala rasvjetne stupove

>> Mađarski ledolomci dolaze u pomoć Dunavu

Uz ovakvo vrijeme ne treba ni napominjati da će biti hladno, u gorju najviše -10, na moru rijetko gdje iznad nule. I Dalmaciju očekuje novi snježni pokrivač, a osobito zaleđe gdje će ga pasti više od 10 centimetara. Na srednjem dijelu olujna bura, a južno jako i olujno jugo. Iako će temperatura biti između nula i 7 stupnjeva, uz vjetar i snijeg bit će jako hladno. Još će u nedjelju trajati ova snježna atmosfera kada će napadati još 10, 15 centimetara novog snijega, ali onda je to to za neko vrijeme.

Od ponedjeljka postupno smirivanje vremena i postupno, lagano zatopljenje. Snijeg i kiša padat će i na Jadranu još u nedjelju, a uz to će biti i jako vjetrovito i hladno. Od ponedjeljka smirivanje vremena - slabljenje bure i malo toplije! Vikend koji nam stiže donijet će dosta novog snijega, ponegdje i više od 20, 25 centimetara. Vrijeme će se smirivati od ponedjeljka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene