Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi udar hladnoće

FOTO: Orkanska bura trgala rasvjetne stupove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi snježni val za koji se očekuje da će zahvatiti Hrvatsku, počeo je u Dubrovniku.

Snijeg pada u cijeloj zemlji zbog čega ima problema i kašnjenja u autobusnom i željezničkom prometu, noćas se zabijelilo i u Dubrovniku, a za vikend prognostičari najavljuju pretežno oblačno s povremenim snijegom.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja

>> Pripremite se: Stiže novi, obilan snijeg s olujnom burom

Sljedećih dana, kažu meteorolozi očekuje nas hladno, ali ne toliko koliko danas. Na većem dijelu Jadrana jaka i olujna bura, a na jugu istočnjak i jugo.

Najviše snijega u Gorskom Kotaru i Lici

Najviše snijega jutros je zabilježeno u Gorskom Kotaru i Lici, odnosno na Zavižanu 74 centimetra, slijede Slavonija i Baranja sa 25 do 35 centimetara snijega, u Dalmaciji ima nešto manje snijega pa se u Splitu mjeri devet centimetara, Šibenik sedam centimetara, a u Dubrovniku je izmjereno dva centimetra. Slab snijeg u jutarnjim je satima padao čak i na Lastovu.

Jutro je i danas bilo jako hladno, izvijestili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Najniže temperature su izmjerene su Slavoniji i Baranji gdje je rekorder, kao i jučer, Slavonski Brod sa -21 stupnjem. U Osijeku je izmjereno -18 stupnjeva, Zagrebu -7, Rijeci - 5, Splitu -2, dok je u Dubrovniku izmjeren 1 stupanj.

Orkanska bura ometa promet

Zbog orkanskog vjetra zatvoreni su Krčki most, autocesta A1 između čvorova Sveti Rok- Maslenica, autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, državna cesta D54 Maslenica- Zaton Obrovački i Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene.

Zimski su uvjeti te je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostali moraju imati zimsku opremu na državnim cestama cestama u Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatskei Dalmacije. A zbog izuzetno loših uvjeta vožnje, snijega na kolniku, snježnih nanosa i poledice, vozače teretnih vozila koji voze prema jugu zemlje i dalje prema Bosni i Hercegovini upozorava se da su zatvorene ceste prema Imotskom, Vrgorcu i Pločama kao i granični prijelazi Metković, Gabela Polje, Mali Prolog, Vinjani Donji i Vinjani Gornji.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektne linije Prizna - Žigljen, Brestova - Porozina, Jablanac - Mišnjak, Valbiska - Merag, Valbiska - Lopar i katamaranske linije na riječkom, zadarskom području i splitskom području (Split- Hvar- Jelsa u 14 sati, Split - Bol - Jelsa u 16,30 sati i Split - Vis u 20,30 sati).

Sve raspoložive mjerodavne službe Hrvatskih željeznica (HŽ) angažirane su kako bi željeznički promet i u ovim teškim vremenskim uvjetima tekao redovito, izvijestio je HŽ.

Zagreb poslao pomoć Splitu

Operativni stožer zagrebačke Zimske službe jutros je iz sjedišta podružnice Zrinjevac u Remetincu u Split poslala dva stroja - traktora koji su opremljeni ralicom širine 1,6 metara, posipačem soli i sipine, te tovarnim sandukom za sol veličine dvije do tri tone, te udvojenu posadu za oba vozila.

U Gradu Zagrebu kažu da pomoć Splićanima ni u jednom trenutku neće ugroziti čišćenje zagrebačkih ulica. Dodatnu pomoć Splitu dogovorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na zamolbu načelnika Stožera zaštite i spašavanja Grada Splita, zamjenika gradonačelnika Jure Šundova, s obzirom na najavu novih elementarnih nepogoda.

Danju u Zagrebu, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji oblačno, gdjegdje snježne pahulje. Hladno s najvišom dnevnom temperaturom oko minus osam stupnjeva.

Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak. U Istri, na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici oblačno s povremenim snijegom, jačim u gorskoj Hrvatskoj, gdje će biti i snježne vijavice.

Ukoliko ste snimili zimske trenutke koji su na vas ostavili poseban dojam, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr ili na našu

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene