Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burni dani

Dva velika asteroida prolaze kraj Zemlje, očekuju se još tri: Veličine su putničkih zrakoplova

Aktualno Galerija Ante Radonić Ante Radonić Foto: DNEVNIK.hr Svemir - 3 Svemir - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zemlja Zemlja Foto: DNEVNIK.hr +0 Svemir - 1 Galerija 1/4 >>
Dva asteroida veličine putničkih zrakoplova prolaze kraj Zemlje pa možemo doista reći da je ovo buran vikend i za svemir.

Prema američkoj svemirskoj agenici NASA-i očekuju se još tri asteroida, od kojih je jedan veličine autobusa. S obzirom na to da su svi udaljeni više od milijun kilometara, struka poručuje da nema brige.

"Svi oni prolaze na većoj daljini od Mjeseca. Većina ih je na više milijuna kilometara tako da oni nisu opasni, većina ih ima promjere reda veličine nekoliko desetaka metara", kazao je astronom Ante Radonić.

Pročitajte i ovo Mladi i znanost - 2 14 područja Od loptice skočice do željeza u čokoladi: Djeca i mladi oduševljeni Festivalom znanosti

Sada je bio jedan promjera preko 100 metara, dodao je: "ali takvi su rjeđi, međutim njihove putanje su jako poznate, tako da ono što je poznato nas ne zabrinjava."

Pročitajte i ovo Ilustracija Ministarstvo obrazovanja Objavljene smjernice kako se ponašati u školi ako dođe do opasnih i rizičnih situacija

Obično svakoga dana neki asteroid proleti pored zemlje. "To su sve prolasci koji su uglavnom na većoj daljini od našeg Mjeseca, mnogi od njih su na više milijuna kilometara, tako da smo dosta sigurni", zaključio je Radonić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene