Pijana žena šetala je opasnog psa bez povodca i brnjice. On je napao petero ljudi, a četvero od je ugrizao. To mu nije bio prvi napad. Pas je smješten u Dumovec, odakle poručuju da pas može biti resocijaliziran. Odluka je na Veterinarskoj inspekciji.

Galerija


Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu oglasilo se o psu Ottu, koji je tamo smješten nakon što je na zagrebačkom Ksaveru napao petero ljudi. Četvero njih je ugrizao, dok je jednoj ženi potrgao odjeću i ona nije potražila liječničku pomoć. Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, u priopćenju ističe kako bi se pas mogao uspješno resocijalizirati.

Vezani članci Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst" Vuk napao psa Uznemirujuća snimka ledi krv u žilama: Vuk napao psa pred kućom, ubio ga i otkinuo s lanca

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Cane corso Otto u Skloništu je za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu od utorka navečer. Dajemo sve od sebe da se osjeća dobro. Budući da djeluje kao pas koji bi se mogao uspješno resocijalizirati, a mi imamo veliko iskustvo u resocijalizaciji opasnih pasa, nadamo se da će mu resorne institucije koje odlučuju o njegovoj sudbini pružiti priliku za sretnu budućnost", navedeno je u priopćenju.

Pas je nakon napada smješten u sklonište, gdje se obavlja pregled koji će trajati ukupno deset dana. Rezultati pregleda bit će dostavljeni Veterinarskoj inspekciji, koja će odlučiti o daljnjoj sudbini psa, a posebno je važna činjenica da je pas već ranije grizao ljude.

Šef veterinarske inspekcije Gordan Jerbić za Dnevnik Nove TV rekao je kako će pas biti usmrćen, a da će Sudu preporučiti da se vlasniku zabrani držanje pasa.

Podsjetimo, u utorak je na zagrebačkom Ksaveru pas napao petero ljudi. U trenutku napada na ljude van ga je izvela 45-godišnjakinja u alkoholiziranom stanju, a pas nije imao povodac niti brnjicu.

Summit u Dubrovniku: Potpisano sedam ugovora o suradnji s kineskim tvrtkama, između ostalog i o razvoju željezničke pruge Zagreb - Rijeka