Policija je utvrdila da je pas u vlasništvu 62-godišnjaka, no u trenutku napada na ljude van ga je izvela 45-godišnjakinja. Pas je u utorak u popodnevnim satima na zagrebačkom Ksaveru napao petero ljudi, a žena pod čijim je nadzorom trebao biti privedena je na kriminalistično istraživanje, potvrđeno nam je iz PU zagrebačke. Liječničku pomoć zatražilo je četvero napadnutih.

Galerija


Četvero ljudi, u dobi 30, 71, 47 i 46 godina, koje je pas napao u Ulici Ksaver u utorak oko 16:30 potražilo je pomoć u Traumatološkoj bolnici. Iz policije su potvrdili da je još jednoj ženi (46) pas potrgao odjeću, ali ju nije ozlijedio.

Vezani članci Ribe - 2 VIDEO Nevjerojatni prizori s obale Save: Mrtve ribe plutaju uz kopno, ribočuvari zabrinuti - ''Ovo nije prvi put'' Provjereno: Slučaj silovanja pasa - 2 Hoće li i kada osuđeni silovatelj pasa iza rešetaka? Detalji monstruoznog slučaja: "Gnjusno, izaziva povraćanje''

Dežurna liječnica dr. Ana Čizmić kazala je da je dvjema osobama bilo potrebno šivati rane, a drugim dvjema rane su očišćene i premotane, piše Jutarnji list.

''Najteže je prošao muškarac u dobi od 70 godina koji je zadobio ugrize za potkoljenicu i za ruku te su mu rane sašivene s nekoliko šavova'', rekla je dr. Čizmić.

Pas pasmine cane corso je u vlasništvu 62-godišnjaka, a u trenutku napada bio je pod nadzorom vidno alkoholizirane 45-godišnjakinje koja ga je izvelu u šetnju bez povodca i brnjice, priopćili su iz PU zagrebačke.

Osumnjičena je dovedena u službene prostorije, a policija ju sumnjiči za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Pas je smješten pod nadzor veterinara u azil za životinje, gdje će u izolaciji provesti 10 dana kako bi se proveo takozvani trokratni pregled prvog, petog i desetog dana od ugriza. Rezultati pregleda bit će dostavljeni Zavodu za javno zdravstvo i veterinarskoj inspekciji.

''Kad je taj pas krenuo na susjeda umirovljenika, svi smo se okrenuli jer je pas lajao, a susjed vikao. Ugrizao ga je za nogu, a kako se susjed sagnuo ne bi li ga valjda odgurnuo te se pritom primio za ugriženu nogu, pas ga je ugrizao svom snagom za ruku. Pas je doista izgledao rastrojeno, a možda i zaigrano'', ispričao je za Jutarnji list jedan od svjedoka napada i dodao kako nije mogao prepoznati o kojoj se pasmini radi.