Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pet godina nakon

Kardiokirurgu Cristijanu Bulatu potvrđena optužnica, supruga preminulog pacijenta komentirala: "Razočaranje je što taj doktor još uvijek radi u bolnici i što nekoga liječi"

Aktualno Galerija Ljubica Adžaip Ljubica Adžaip Foto: DNEVNIK.hr Mario Jurič, reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Cristian Bulat, kardiokirurg optužen za mito Cristian Bulat, kardiokirurg optužen za mito Foto: DNEVNIK.hr Jasna Karačić Jasna Karačić Foto: DNEVNIK.hr +0 Mito Galerija 1/5 >>
Splitskom kardiokirurgu Cristijanu Bulatu potvrđena je optužnica kojom se sumnjiči za nesavjesno liječenje Ivice Adžaipa, odlučeno je danas na Općinskom sudu u Splitu.

Liječniku splitske bolnice Cristijanu Bulatu već se sudi za primanje tri tisuće eura mita koje je uzeo kako bi pomogao pacijentu Ivici Adžaipu, a koji je naknadno preminuo.

Priča je to koju je otkrilo naše Provjereno. Liječnik Bulat i dalje radi u KBC-u Split. Oni poručuju - kad bude pravomoćna presuda, KBC Split postupit će sukladno zakonu.

"Nevjerojatna je činjenica da onaj kome se sudi za nesavjesno liječenje i korupciju da i dalje radi u sustavu s pacijentima i da ih može i dalje ugrožavati.

Pročitajte i ovo Ilustracija za lošije plaćamo više Širi se novi trend varanja kupaca, teško ga je otkriti: "Ljuta sam jer to više nije isti proizvod, a plaćam skuplje"

Nije mu se oduzela licenca za rad dok se istodobno liječnici koja je pisala lažne recepte koja nije oštetila direktno pacijente, nije ih ugorzila, nego je oštetila proračun - njoj je istog trenutka oduzeta licenca za rad.

Vidimo velike nejednakosti u postupanju i potrebno je objasniti zašto postoje razlike u oduzimanju licenci za rad", zaključila je Jasna Karačić iz Hrvatske udruge za prava pacijenata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Poljska prijavila 23 smrtna slučaja opake bolesti! Je li netko namjerno intervenirao u vodovodni sustav?

Uživo iz Dicma javio se reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič koji je razgovarao s Ljubicom Adžaip koja je cijeli slučaj i prijavila. Komentirala je potvrđivanje optužnice.

"Radosna zbog toga. Danas me oko 13 sati nazvao odvjetnik Nenad Banovac i rekao mi je da je optužnica potvrđena. To je za mene radosna vijesti, bez obzira na sve što se dogodilo", opisala je.

Je li ikada požalila što je slučaj prijavila - odlučno je odgovorila "ne".

"Ova borba je jako teška, ali nisam požalila i ponovno bih sve isto napravila. Najteže mi je kad se ovako nešto dogodi i svaki put mi se vraća sjećanje. Malo me to uzima psihički, ali ne odustajem od borbe i borit ću se", naglasila je.

Prošlo je pet godina od smrti njezina uspruga, nije očekivala da će to toliko trajati.

"To me jedino razočaralo i razočaranje je što taj doktor još uvijek radi u bolnici i što nekoga liječi", zaključila je za kraj Ljubica Adžaip.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene