Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bablje ljeto

Sezona još uvijek traje, gostiju ne manjka: "More je toplo, gužve nema, sad je najljepše!"

U ovom trenutku u Hrvatskoj se odmara gotovo 600 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Češke. Osam posto bolji rezultati nego lani trebali bi jamčiti i puniju državnu blagajnu.

Bablje ljeto na riječkoj Kantridi, more toplo, gužve manje – nema ljepše kaže Smiljka Horvat koja je s unučicom stigla iz Zagreba, a upravo su turisti iz Hrvatske drugi najbrojniji na cijeloj obali.

"Sad je najljepše, nije prevruće, evo, za dijete, za unučicu najljepše. Želimo da potraje", rekla je Smiljka.

Gotovo 27 milijuna noćenja od početka godine ostvareno je samo u Istri. Ondje gdje turiste dočekuju cijele godine - znaju zašto.

"Jako je puno manifestacija u Istri i preostaje nam onaj dio po čemu je Istra najpoznatija, a to je gourmet, priča o ulju, tartufima i najboljim restoranima i malim obiteljskim hotelima", rekao je direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević.

Pročitajte i ovo Sergej Trifunović o kazni Sergej Trifunović "Vi baš želite da me je*ete?": Srpski glumac iznio svoju stranu priče za Dnevnik Nove TV

Da sezona nije gotova misli oko 600.000 turista, uglavnom stranih koji se u ovom trenutku odmaraju u Hrvatskoj. Najviše ih je iz Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Češke, što pokazuje i anketa Dnevnika Nove TV.

Nešto manje mira u Dubrovniku, gdje uz tri istarska grada i Split - opet obaraju rekorde. A vrijeme - iako ga ne jamči sv. Petar, nego sv. Vlaho - turiste bi trebalo dovoditi i u listopadu.

Pročitajte i ovo Studenti medicine u Maroku - 2 Ne vraćaju se kući Hrvatski studenti ostali volontirati u Maroku: "I mi smo se nedavno našli u sličnoj situaciji, znamo kako je to"

Kako se provode turisti i zašto su se odlučili posjetiti našu obalu upravo sada - pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Amele Čilić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene