Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potrebno 15 milijuna kuna

Država planira obnoviti vukovarsku školu - imaju sve osim novca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon serije reportaža o katastrofalnim, čak za učenike i opasnim uvjetima rada u toj školi, Ministarstvo obrazovanja odlučilo je konačno krenuti u obnovu vukovarske škole Nikole Andrića. No, za obnovu imaju sve osim novca.

O posljednjoj neobnovljenoj vukovarskoj školi izvještava se već mjesecima. Uvjeti su katastrofalni i opasni za učenike. "Padala je velika kiša, pa je malo bio otvoren prozor, pa je iza radijatora izašla voda, pa smo morali maknut stolove i tako", pričaju nam prvašići Ivan i Nika, kojima su u ovakvoj školi slova najmanja briga.

Pročitajte i ovo Obnova u Karlovcu - 4 Brojne štete FOTO Pogledajte kako izgleda Karlovac, građani očajni zbog radova: "Došlo je do nevjerojatnih oštećenja u staroj zaštićenoj povijesnoj jezgri" Policija u Vukovaru, ilustracija Popucala stakla Učenik u Vukovaru bacio petardu u učionici: Policija morala intervenirati

Kiša je ušla kroz zatvoren prozor. Prozori u ovoj školi nisu nikakva zaštita. "Pala je tolika količina kiše da je kroz zatvoren prozor podlijevalo sve. Znači, ispod prpzora, po zidu, došlo je do pola učionice. Od tog sata nije bilo ništa", prisjeća se Martina Prpić Kukuljica, učiteljica.

Derutna škola, u kojoj što visi i otpada , opasnost je za učitelje i njihove učenike. "Ne možemo predvidjeti što bi se moglo dogoditi i sigurno da se bojimo za sigurnost učenika", nadodaje zabrinuta učiteljica.

Upozorenja učitelja i učenika konačno su shvatili i u Ministarstvu obrazovanja. Vukovarska škola Nikole Andrića od jeseni zatvara svoja vrata.

"To znači da ćemo probati djecu smjestiti u susjedne škole ili možda čak u jednu školu. Sad smo u fazi proučavanja koji je model najidealniji za nastavak školovanja u idućoj školskoj godini", kaže Josipa Kotromanović Sauka, ravnateljica OŠ Nikole Andrića Vukovar. 

Dok su učenici razmješteni, država kreće u obnovu škole, ali bez novca. Momir Karin, pmoćnik ministra obrazovanja tvrdi : "Zajedno s Ministarstvom regionalnog razvoja tražimo model na koji ćemo način osigurati sredstva da škola ide u obnovu.Od jeseni idemo u aktivnosti obnove ove škole."

Za obnovu škole potrebno je 15 milijuna kuna. Dvostruko manje nego će se potrošiti za obnovu Vodotornja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene