Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi dan

Traga se i dalje za nestalim muškarcem: Talijan s jedrilice pao u more kod Novigrada

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U tijeku je koordinirana akcija traganja za muškom osobom, nestalom u petak u moru kod Novigrada.

Obavijest o nestanku muške osobe uslijed pada sa jedrilice u more, kod istarskog Novigrada dojavljena je posredstvom Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) službenicima Lučke kapetanije Pula u petak nakon 16 sati.

Odmah je pokrenuta koordinirana akcija traganja za nestalim, a o događaju je obaviještena Postaja pomorske i aerodromske policije Pula.

Intenzivno površinsko traganje za nestalim u petak se provodilo u širem novigradskom akvatoriju, s dvije brodice iz sastava LK Pula, jednim policijskim brodom, jednom brodicom Lučke uprave Pula i dvije privatne brodice, izvijestila je Središnjica.

Pročitajte i ovo Sanacija nakon olujnog nevremena - 2 Borba s posljedicama Službe u Zagrebu imaju pune ruke posla: Radi se u tri smjene, Grad objavio važne informacije

Budući da intenzivno traganje do večeri nije rezultiralo pronalaskom, akcija je privremeno obustavljena u petak u 21 sat te je nastavljena u subotu ujutro, odmah po razdanjivanju.

Slijedom dostupnih informacija u okviru preliminarnog očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, traga se za muškom osobom, državljaninom Republike Italije, čiji nestanak je prijavila njegova supruga, također talijanska državljanka te ujedno druga članica posade jedrilice, koja je do okončanja akcije i očevidnih radnji zbrinuta na siguran vez, u Novigradu.

Pročitajte i ovo Sanacija nakon olujnog nevremena - 2 Borba s posljedicama Službe u Zagrebu imaju pune ruke posla: Radi se u tri smjene, Grad objavio važne informacije

Slijedom naloga pulske Kapetanije od ju se prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja emitira obavijest o čovjeku u moru (PAN-PAN), putem Obalne radio postaje ORP Rijeka – radio.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene