Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještani ovo ne pamte

Banožić o sporoj pomoći za Slavoniju, neki i dalje nemaju struje: "Ne možete očekivati vojsku na trgu"

Aktualno Galerija Mario Banožić Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr Mario Banožić Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr Mario Banožić Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr Posljedice nevremena Posljedice nevremena Foto: DNEVNIK.hr +2 Mario Banožić Galerija 1/7 >>
HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić posjetio je općinu Cerna, u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u kojoj je nevrijeme ostavilo katastrofalne posljedice.

Mještani Cerne kod Vinkovaca negoduju nakon velikog nevremena koje je razorilo mjesto. 

HDZ-ov ministar obrane Mario Banožić, koji je inače rodom iz Vinkovaca, je u subotu posjetio taj kraj.

"Razgovarali smo sa svim gradonačelnicima i načelnicima nakon katastrofalnog nevremena već dvije noći zaredom", kazao je Banožić odgovarajući na pitanja novinara. 

Slavonci su očajni zbog spore pomoći koja im dolazi. 

"Raspoređeno je 250 vojnika", istaknuo je Banožić i dodao da pokušavaju pomoći građanima i vatrogascima.

"Vojska će biti tu koliko god bude potrebno. Gdje god je potrebno, vojska će se uključiti", rekao je ministar obrane.

"Od prvog trenutka se sudjeluje na pročišćavanju ceste D55, a na zahtjev Stožera je bilo angažirano više od 100 vojnika. Brzina reakcije ovisi o brzini reakcije stožera. Ne možete očekivati vojsku na trgu. S obzirom kolike su bile štete, imali su odličnu reakciju. Stožer ima svoj zakonit put", opisao je.

"Nažalost, imali smo četiri poginule osobe", istaknuo je.

Načelnik općine Cerna rekao je da neka domaćinstva i dalje nemaju struje. 

"Netko će biti primoram baciti smrznutu hranu ako se danas ne otkloni kvar", rekao je Josip Štorek, načelnik Općine Cerna.

"Naše povjerenstvo za procjenu šteta je na terenu. Imamo 8,9 timova. Obilaze kuću po kuću. Imamo dvije teže ozlijeđene osobe. Obje su u KBC-u Osijek. Sreća u nesreći je što nitko nije jače stradao. Mještani od 80-90 godina kažu da ovo ne pamte", rekao je Štorek.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Dalmaciji Nestabilno vrijeme Oluja proletjela iznad dalmatinskih otoka: Izbila dva požara, dio Brača bez struje

Mještani ogorčeni

"Sela su nam razorena jer je preko njih prešao uragan 4. kategorije sa vjetrovima preko 180 km na sat, a na udare preko 200 km/h. U svim državnim medijima spominje se samo Zagreb gdje je puhalo oko 100 na sat", napisali su mještani Cerne kod Vinkovaca na Facebook stranici Cibalae.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene