Bankaru koji je uzeo više od 11 milijuna kuna iz banke i pobjegao je u utorak navečer određeno mjesec dana istražnog zatvora i to zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke.

Galerija


Vrličkom bankaru u utorak navečer određeno je mjesec dana istražnog zatvora, i to po dvije osnove: zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke, javlja reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Vezani članci Opljačkana poslovnica banke u Vrlici (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Policija locirala vrličkog Robina Hooda? "Svi pričaju o njegovu otmjenom životu, ali da znate koliko on problema ima..." Slika nije dostupna Lopovi 4 mjeseca kopali tunel dug POLA KILOMETRA do banke, pali točno uoči jedne od najvećih pljački u povijesti

Odbjegli bankar u srijedu je navodno lociran preko signala svog mobitela u blizini Sarajeva. U međuvremenu je ugasio mobitel, a policija sumnja da mu je u ovoj akciji krađe novca i bježanja pomogla najmanje jedna osoba.

Bankar je uhićen nakon što se sam predao policiji i nakon što je pobjegao s 11 milijuna i 400 tisuća kuna.

"Dio novca je pronađen. Utvrđeno je da je banka oštećena za iznos od oko 8-9 milijuna kuna", rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske

"Protiv 59-godišnjeg hrvatskog državljana podneseno je posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave općinskom državnom odvjetništvu te je u utorak predan pritvorskom nadzorniku", dodala je Lolić.

Zasad pronađeno 2,5 milijuna kuna

Kako doznajemo, 2,5 milijuna kuna pronađeno je u kući i kod dvije klijentice banke. Ostatak novca zasad nije pronađen.

"Banka u potpunosti surađuje s policijom. Ono što želimo istaknuti je da smo zadovoljni što se slučaj odvija na način da počinitelj nije više u bijegu i da će svi aspekti ovog zločina biti rasvijetljeni", stoji u odgovoru OTP banke na naš upite o slučaju.

Imao je i pomagača koji se nalazi u BiH, gdje je nakon uzimanja novca odvezao i bankara. Trenutačno najpoznatiji Vrličanin godinama je radio u poslovnici OTP banke. Zasad nitko ne zna zbog čega je nestao s milijunima kuna, no mnogi njegovi sugrađani za njega imaju samo riječi hvale.

"On je bio jamac dosta ljudi, pomagao je svima, uvijek je častio", rekla je Petra Turudić.

Neki imaju i kritički stav.

"Njemu je zora rano svanula. Kad je najavljen dolazak tih što bi zatvorili banku, onda je on vjerojatno donio odluku i rekao: 'Ako nisam čist nastradat ću, a onda je bolje da uzmem pa da nastradam kako treba.'", rekao je Jozo Režić te dodao: "Žalosno da domicilna policajka na Facebooku podržava čovjeka koji je ukrao novac. To je zlo."