Opljačkana poslovnica banke u Vrlici (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Opljačkana poslovnica banke u Vrlici (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitska policija na dobrom je putu da okonča slučaj voditelja poslovnice banke u Vrlici koji je nestao olakšavši trezor za 11 milijuna kuna.


Odbjegli bankar u srijedu je navodno lociran preko signala svog mobitela u blizini Sarajeva. U međuvremenu je ugasio mobitel, a policija sumnja da mu je u ovoj akciji krađe novca i bježanja pomogla najmanje jedna osoba. Bjegunac od hrvatskog pravosuđa prema pisanju medija nema državljanstvo BiH, javlja Jutarnji list

Vezani članci Požar kod Vrlike Već tri dana gori u okolici Vrlike: "Nos mi je pun dima i paljevine. Nitko o ovome ne govori, svi samo o koroni" Očevid razbojništva u Rijeci - 1 Pljačka banke u Rijeci! Ne zna se koliko je novca ukradeno

"Vrlički Robin Hood" navodno je prošli petak, prije nego što je s 11,2 milijuna kuna krenuo u bijeg preko preko granice, vratio staru štednju dvjema ženama s tog područja.

"Jednoj je vratio 230.000 eura stare štednje koju je držala u banci, a drugoj 100.000 švicarskih franaka. Neki kažu da im je došao kući i uredno vratio taj iznos", kažu za Jutarnji list mještani Vrlike, naši izvori u tom mjestu.

Prije bijega bankar je navodno ostavio još 20 tisuća eura i 175 tisuća kuna, ali taj je novac njegov sin u ponedjeljak predao policiji. Policija istražuje jesu li još neke druge osobe dobile dio ukradenog novca.

"Svi govore o njegovu otmjenom životu, odlascima u lov, koji je izuzetno skup sport, čašćenju i sličnim stvarima, ali nitko ne zna ili namjerno neće govoriti o njegovim problemima koji su nastali iz njegova načina života, a neki su i objektivni problemi. Jedan član njegove obitelji teško je bolestan, neću vam reći tko, ali on ima dva sina i dvije kćeri pa vi dalje istražite kakva je tu situacija. Ima i staru majku koja živi sama i ima više od 90 godina, i još puno drugih problema. Nekad kažem da koliko problema ima, taman bi ovaj novac bio dovoljan da ih pokrije", priča muškarac koji je dobro upućen u situaciju muškarca, ali ne krije da ga je, unatoč svemu, njegov postupak šokirao.