Ministarstvo vanjskih poslova donijelo je odluku o povlačenju hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Del Vechija, doznaje Dnevnik Nove TV.

Galerija


Podsjetimo, hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio našao se pod kritikama zbog zbog susreta s Miloradom Dodikom u Banjoj Luci na neustavni Dan Republike Srpske.

Vezani članci Bakir Izetbegović (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Pozvao ministarstvo BiH da uputi demarš vladi RH: Bakir Izetbegović komentirao navodu operaciji hrvatske obavještajne službe Gordan Akrap (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stručnjak za sigurnost u Dnevniku Nove TV analizira obavještajnu aferu i optužbe protiv hrvatskih službi

Na toj proslavi posmrtno je odlikovan Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina. 

Del Vechio je izjavio kako nije bio na samoj proslavi, već se isti dan susreo s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom

"Nisam bio na svečanom postrojavanju ni na dodjeli odličja. Ne pada mi na pamet da idem na to. Bio sam na sastanku s predsjedavajućim Dodikom. Nespretno je izabran datum za sastanak koji smo ranije dogovarali", rekao je Del Vechio.