Ministarstvo vanjskih poslova donijelo je odluku o povlačenju hrvatskog veleposlanika u BiH Ivana Del Vechija, doznaje Dnevnik Nove TV.

Galerija


Podsjetimo, hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio našao se pod kritikama zbog zbog susreta s Miloradom Dodikom u Banjoj Luci na neustavni Dan Republike Srpske.

Vezani članci Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 SIPA u utorak privodi Zdravka Mamića? Sud BiH ponovno odlučuje o njegovu izručenju Ilustracija (Foto: AFP) Drama u BiH: Zapalio se i potpuno izgorio autobus vukovarskih registarskih oznaka

Na toj proslavi posmrtno je odlikovan Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina. 

Del Vechio je izjavio kako nije bio na samoj proslavi, već se isti dan susreo s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom

"Nisam bio na svečanom postrojavanju ni na dodjeli odličja. Ne pada mi na pamet da idem na to. Bio sam na sastanku s predsjedavajućim Dodikom. Nespretno je izabran datum za sastanak koji smo ranije dogovarali", rekao je Del Vechio.