Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOMENTIRAO OBJAVU

Djela, a ne riječi: Milijan Brkić ima poruku za Todorića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik predsjednika HDZ-a i član saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor Milijan Brkić rekao je u nedjelju da Ivica Todorić, ako poštuje institucije pravne države, treba doći u Hrvatsku i onda pred institucijama objasniti svoje tvrdnje.

"Ivica Todorić ako poštuje institucije pravne države, neka prvo dođe u Hrvatsku pa neka onda objasni to pred institucijama", rekao je Milijan Brkić danas novinarima koji su tražili da komentira Todorićeve tvrdnje.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Slučaj Agrokor Todorić se obratio javnosti nakon pada ključnog vještačenja: "Sve im se srušilo"

Na Todorićevu poruku da će se vratiti nakon što prikupi dokaze, Brkić je poručio: "Djela, a ne riječi."

Komentar najnovije objave na Todorićevu blogu, novinari su tražili od Brkića danas ispred središnjice stranke u Zagrebu, prije početka sastanka čelnika HDZ-a i HDZ-a Bosne i Hercegovine.

Nakon što je za njim jučer raspisana tjeralica, vlasnik i bivši predsjednik uprave koncerna Agrokor Ivica Todorić je ponovio da su on i njegovi suradnici izloženi političkom progonu; ustvrdio je kako prikuplja činjenice kojima dokazuje da je "projekt rušenja Agrokora stvoren u sprezi između hrvatske političke elite i stranih lešinarskih fondova" te poručio da će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se "suprotstavio zajedničkom zločinačkom pothvatu dijela političkih elita i njihovih pomoćnika".

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo raspisalo je u subotu, 21. listopada tjeralicu za Todorićem protiv kojeg je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu. Istragu protiv Todorića, njegovih sinova i 12 Agrokorovih menadžera te revizora, Županijsko državno odvjetništvo je pokrenulo zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna. Istražni zatvor je određen samo Ivici Todoriću. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene