Državno odvjetništvo je izdalo tjeralicu za Ivicom Todorićem, vlasnikom Agrokora.


Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu izdalo je tjeralicu za Ivicom Todorićem

Vezani članci Problemi s optužnicom protiv Ivice Todorića - 5 Pod upitnikom ključni dokaz tužiteljstva: Je li 8,5 milijuna kuna za vještačenje u slučaju Agrokor - bačen novac? Agrokor Obrat u slučaju Agrokor: Visoki kazneni sud djelomično ukinuo odluku optužnog vijeća

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika. Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama", potvrdili su nam u DORH-u.

Kako još uvijek nema službene potvrde u kojoj se zemlji i na kojoj adresi nalazi Ivica Todorić, sada će se pojedinim zemljama uputiti zahtjev za provjerum je li Todorić na njihovom teritoriju.

Todoriću je također blokirana i imovina. Riječ je o četvrtini Kulmerovih dvora (vlasnici ostatka su njegova djeca), a uz njih s dvorištem i parkom blokirane su i oranice, vinogradi, pašnjaci te livade.

Slučaj Agrokor komentirao je ranije u subotu u ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je na pitanja o mogućem raspisivanju tjeralice i izručenju Ivice Todorića rekao da postoji međunarodna i europska praksa po tom pitanju koja je vrlo jasna te je istaknuo da se sve radi u skladu s domaćim i europskim zakonodavstvom.

Iako je u slučaju Agrokor 15 osumnjičenika, istražni zatvor određen je samo Ivici Todoriću koji je još uvijek nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Njega se teretu, između ostalog, i za pribavljanje nepripadne imovinske koristi u ukupnom iznosu od oko 1,463 milijardi kuna.

Osim Ivice Todorića hrvatskom pravosuđu nedostupan je i njegov sin Ivan, dok se drugi sin Ante u Zagreb vratio u petak te je ispitan u DORH-u

Uz Todorića i sinove u slučaju Agrokor su osumnjičeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju