Sporna rampa na kojoj je stradao dječak
Sporna rampa na kojoj je stradao dječak Foto: Planinarski savez Zagreb

Dječak je u Zagrebu tijekom vožnje biciklom šumskom stazom naletio na metalnu sajlu. Teško je ozlijeđen.


Dječak u Zagrebu je u četvrtak teško ozlijeđen dok se vozio šumskim putem na biciklu. Oko 20 sati na području Glavice u Susedgradu tijekom vožnje šumskom stazom naletio je na označenu metalnu sajlu, objavila je policija.

Vezani članci Rekonstrukcija tramvajske pruge / Ilustracija "Jesam prošao, instruktore?" Vozilom autoškole upao u tramvajske tračnice Bicikl na tračnicama Netko je ostavio bicikl na pruzi, nitko nije očekivao ovako dramatične posljedice

Dijete je palo na tlo i teško je ozlijeđeno, a liječnička mu je pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu.

Sajlu je postavila nepoznata osoba kako bi onemogućila pristup vozilima na šumsku stazu, izvijestila je policija.

Nakon tog izvješća objavom na Facebooku oglasio se i planinarski savez Zagreba, koji navodi kako se ''unesrećeni biciklist nažalost velikom brzinom zabio u službenu rampu/sajlu koja na tom mjestu od početka gradnje planinarskog doma, dakle pedesetak godina. Takvo nešto nije se moglo dogoditi u normalnoj vožnji bicikla, već neodgovornom vožnjom pojedinca koji je velikom brzinom kretanja doveo u opasnost sebe i moguće druge prolaznike, planinare i izletnike.''

''Rampa, tj. sajla na navedenom mjestu sprječava ulazak vozila ispred doma i služi zaštiti planinara i izletnika od motornih vozila. Svi koji imaju pristup iza te točke moraju se voziti s velikim oprezom jer se tu uvijek nalazi mnogo ljudi i djece koji posjećuju dom i spilju Veternicu. Na navedenom mjestu nalazi se i parkiralište za manji broj vozila te se radi o makadamskoj cesti, a ne planinarskoj stazi na koju je netko postavio sajlu.

Srećom, u ovoj nesreći nije bilo drugih unesrećenih jer bi u toj brzini dolaska biciklista mnogi izletnici i planinari bili ugroženi od biciklista i mogla se dogoditi i veća nesreća'', navode u objavi.

Prije godinu dana Hrvatsku je potresla smrt 21-godišnjeg motociklista koji je u šumi u Jelenju naletio na sajlu i na mjestu poginuo.