Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) za nedjelju su najavljene dvije kandidature, obje za 12. 'manjinsku' izbornu jedinicu na predstojećim parlamentarnim izborima, čime bi se ukupan broj kandidatura do konca dana 'popeo' na šest.


Povjerenstvo je do nedjelje zaprimilo četiri kandidature, onu Narodne koalicije (SDP, HNS, HSS, HSU) , te tri kandidature za 12. izbornu jedinicu u kojoj svoje zastupnike, njih ukupno osam, biraju pripadnici nacionalnih manjina.

Za jednog zastupnika pet manjina (albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske) do nedjelje su stigle dvije kandidature: Stranke bošnjaka Hrvatske i grupe birača, a njihovi su kandidati Alija Avdić i Idris Sulejmani.

Veljko Kajtazi, kojeg predlaže Savez Roma u Hrvatskoj Kali Sara, za sada je jedini kandidat za jednog zastupnika 12 manjina (austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske).

Iz DIP-a podsjećaju da će, zaključno sa ponedjeljkom, 8. kolovoza, kandidature zaprimati u svom sjedištu u Visokoj ulici (od 10 do 16 sati) nakon čega se sele u zgradu Hrvatskog sabora i produžuju uredovno vrijeme, uvažavajući praksu podnositelja da kandidature donose u posljednjim danima propisanih rokova.

Dakle, od utorka, 9. kolovoza do petka, 12. kolovoza, liste i kandidature moći će se predati od 8, 30 do 20 sati, a posljednjeg dana za predaju, u subotu, 13. kolovoza od 8,30 do 24 sata, dakle do ponoći. (Hina)

Vezani članci Tomislav Tomašević slikao se sa članicama Biračkog odbora Nisu mogle izdržati? Tri članice biračkog odbora fotografirale se s Tomaševićem nakon glasanja, reagirao DIP Lokalni izbori, ilustracija Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, općina, selo, grad, županija