Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRUŠTVO TOLERANCIJE

Dijalog, razumijevanje, zajedništvo, posvećenost domovini... ključne su poruke božićnih čestitki šefa Sabora i drugih čelnika

Aktualno Galerija Gordan Jandroković, Mario Banožić Gordan Jandroković, Mario Banožić Foto: DNEVNIK.hr / Sabor RH / MORH +0 Damir Trut, ravnatelj Civilne zaštite - 1 Galerija 1/2 >>
Važnost dijaloga i jačanja međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu ključne su poruke božićne čestitke predsjednik Sabora Gordana Jandrokovića koju je uputio svim hrvatskim građankama i građanima te Hrvaticama i Hrvatima u domovini i svijetu.

Božić je blagdan ljubavi, mira, nade i svjetla, radostan navještaj rođenja Isusa Krista. Duh Božića oplemenjuje našu vjeru i poziva nas na preispitivanje vlastite savjesti i činjenje dobra. Kroz molitvu i osobno promišljanje ohrabruje nas da pokažemo snagu opraštanja i milosrđa te da vodimo brigu o dostojanstvu svakog čovjeka. Božić je i blagdan obitelji koji slavimo s najmilijima, našom djecom, bližnjima, prijateljima i dragim ljudima. Ujedno nas, naglasio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, podsjeća da je obitelj temelj društva, naše utočište i potpora u izazovnim vremenima.

Podsjetivši da su u razdoblju od gotovo dvije godine, koje su obilježene globalnom pandemijom, našu domovinu pogodila i dva razorna potresa, posvećeni smo, poručio je Jandroković, prije svega zaštiti života i zdravlja svih naših ljudi.

Na kušnju su stavljeni solidarnost, jedinstvo i način života kakav smo poznavali. Uvažavajući sve različitosti među nama, kontinuirani i konstruktivan dijalog jedan je od ključnih načina kako premostiti podjele, istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora.

Istaknuo i važnost jačanja međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu te stvaranja ozračja nade i optimizma.

U vremenu kada je potrebno pokazati hrabrost, odgovornost i razboritost, ali i poniznost, svi smo pozvani dati svoj doprinos jačanju međusobnog razumijevanja i zajedništva u društvu te stvaranju ozračja nade i optimizma. Važno je to učiniti radi naše budućnosti, naše djece i mladih, istaknuo je Jandroković.

Na kraju čestitke je uime Hrvatskoga sabora i osobno svim hrvatskim građankama i građanima te svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i inozemstvu zaželio blagoslovljen Božić proveden u miru te zdravu, sretnu i uspješnu 2022. godinu.

Pročitajte i ovo Božić u svijetu - 2 Proslave diljem svijeta Saonice su naoštrene, sobovi spremni, a dječje želje samo što nisu ostvarene. Djed Mraz kreće na put: ''Sad je vrijeme da brige pretvorimo u obilje dobre volje''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BLAGDAN TOLERANCIJE Pogledajte Milanovićevu čestitku za Božić: "Vidimo kako u društvu nedostaje sluha za nijanse...''

Banožić: ''Potaknimo jedni druge na zalaganje i posvećenost sigurnosti domovine''

Potaknimo jedni druge na daljnje zalaganje i posvećenost sigurnosti naše Domovine, poručio je ministar obrane Mario Banožić u božićnoj i novogodišnjoj čestitki hrvatskim građankama i građanima.

Banožić u čestitki navodi da pred kraj ove godine obilježene izazovima svima zahvaljuje na naporima i energiji koju su uložili u ostvarivanje zajedničkih ciljeva kojima jačamo Hrvatsku i stvaramo sigurnost za prosperitet svih građana.

"Pred nama je najradosniji kršćanski blagdan, puno poruka ohrabrenja za sve nas. Zajedno možemo svladati izazove te ostvariti povijesne iskorake", istaknuo je.

Naglasio je kako smo bili i ostajemo velika ponosna obitelj koja, unatoč izazovima, ima viziju i hrabrost za provođenje odluka.

"Vjerujem kako ćemo i nadalje svakim danom, jačati Hrvatsku vojsku i našu domovinu, kako su nas naši branitelji učili. Ovi blagdanski dani vrijeme su zajedništva i solidarnosti. Pozivam vas da duh zajedništva i tolerancije nosimo u srcima i širimo tijekom cijele godine. Budimo solidarni prema onima koji nas najviše trebaju", zaključio je Banožić.

Pročitajte i ovo Božićni duh na Rebru - 1 Pjevali se Zvončići VIDEO Božićni duh na Rebru, djeci s onkologije uz pjesmu podijelili poklone: “Iza ovih zidova je puno stresa i straha. Jako im znači”
Pročitajte i ovo Trgovina, ilustracija - 1 ne čekajte zadnji trenutak Provjerili smo blagdansko radno vrijeme trgovina: Jeste li obavili kupovinu za božićni ručak?

Trut: ''U predstojećoj godini čekaju nas novi izazovi''

Radnicima i radnicama Ravnateljstva civilne zaštite te sudionicima i sudionicama sustava civilne zaštite, obratio se ravnatelj Damir Trut: ''Bližimo se kraju još jedne godine, a to je vrijeme kada razmišljamo o prilikama koje nam je ona donijela, ali i preprekama s kojima smo se morali suočiti. U jeku borbe s epidemijom koronavirusa, dogodio se razorni potres koji je aktivirao veliki dio sustava civilne zaštite''.

''S vremenskim odmakom od godine dana, može se zaključiti da je sustav reagirao učinkovito i u rekordnom roku'', ustvrdio je Trut i istakuo da su se ''prioritetne aktivnosti nakon potresa odnosile na pružanje pomoći ugroženom stanovništvu, saniranje posljedica te pružanje logističke potpore na potresom pogođenom području''.

Paralelno su, naglasio je, nastavljene aktivnosti Ravnateljstva civilne zaštite u potpori zdravstvenom sustavu koje su se odnosile na prihvat i distribuciju zaštitne opreme i cjepiva te su provođeni kontinuirani inspekcijski nadzori nad provedbom epidemioloških mjera.

''Unatoč epidemiji i aktivnostima na potresu postignuti su značajni rezultati u jačanju i promicanju sustava civilne zaštite kroz prilagodbu i jačanje zakonodavnog okvira u područjima radiološko-nuklearne sigurnosti, zaštite od požara, protuminskog djelovanja, kritične infrastrukture, smanjenja rizika od katastrofa, eksplozivnim tvarima. Nastavljena je realizacija i priprema novih projekata financiranih iz europskih fondova'', kazao je Trut.

Nadalje, istaknuo je da ''pružajući hrvatskim proizvođačima usluge tehničkog nadgledanja postrojenja i ispitivanja EX opreme u akreditiranom laboratoriju dan doprinos konkurentnosti i sigurnosti hrvatskog gospodarstva'': ''Razminiranje hrvatskih površina i protuminsko djelovanje jedan je od prioriteta Republike Hrvatske na području sigurnosti, a potvrda predanog rada cjelokupnog hrvatskog sustava protuminskog djelovanja stigla je u studenom kada je Zadarska županija u potpunosti isključena iz minski sumnjivog područja''.

Veliki doprinos sigurnosti građana pružali su operativni centri 112 koji su od 0 do 24 sata na raspolaganju građanima i turistima, napomenuo je Trut i zaključio: ''Ova božićna čestitka daje mi priliku da svim pripadnicima sustava civilne zaštite kažem hvala za povjerenje, podršku, ali i uložene napore i ostvarene rezultate u godini koju su obilježile najveće krize u Republici Hrvatskoj od njene neovisnosti. U predstojećoj godini čekaju nas novi izazovi. Svjesni smo koliko posla je pred nama, ali isto tako spremni smo na predan rad i daljnje unaprjeđenje sustava''.

''Vama i Vašim obiteljima, u ime Ravnateljstva civilne zaštite i svoje osobno ime, želim sretan i blagoslovljen Božić te obilje radosti, zdravlja i uspjeha u nadolazećoj godini'', poručio je Trut.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene