Brojni gradovi svijeta kao da se natječu koji će biti sjajniji, raskošnije uređen i s više prosinačkog ozračja. U svemu još nedostaje Djed Mraz, koji iz Laponije kreće na put oko svijeta.

Galerija Božić u svijetu - 1 Božić u svijetu - 2 Božić u svijetu - 3 +4 Božić u svijetu - 4

Vrijeme je da Djed Mraz i ovog Badnjaka krene na put oko svijeta. U Laponiji traju posljednje pripreme prije dugog i uzbudljivog putovanja.
Saonice su naoštrene, sobovi spremni, a dječje želje samo što nisu ostvarene.

Pisma su neumorno stizala cijelu godinu, ali djedovi vilenjaci sve su zadatke obavili na vrijeme. Svjestan da i ove godine vlada drugačije ozračje, Djed Mraz je poručio:

"Sad je vrijeme da te brige pretvorimo u obilje dobre volje. Dajmo vremena djeci i mladima i učinimo nešto zajedno. Učinimo ovaj Božić svima sretnim i nezaboravnim."

Djed će obići sve, od SAD-a do Rusije, a gradovi su već zasjali u svojem blagdanskom ruhu.

"Svi žele na neki način iskusiti ovakve stvari i nekako je lijepo sve ovo vidjeti nakon što si tako dugo zarobljen u kući”, kazala je April Barberson iz New Yorka.

Šarenilo je eksplodiralo i u Dubaiju, kao i broj turista.

"Puno ljudi dolazi ovdje za Božić i praznike jer je to jedna od najsigurnijih zemalja u ovom trenutku", smatra Marco iz Dubaija.

I Moskva se priprema za novogodišnju noć, a mladi su pomagali u ukrašavanju smreke stare 90 godina, otkriva novinarka Nove TV Dina Ćevid.

"Oduvijek sam maštala da ukrašavam ovu smreku i posjetim ovo mjesto", kazala je djevojčica iz Rusije.

Božićni duh na Rebru - 1 VIDEO Božićni duh na Rebru, djeci s onkologije uz pjesmu podijelili poklone: “Iza ovih zidova je puno stresa i straha. Jako im znači”
Panoramski kotač u Osijeku - 4 Otvoren divovski panoramski kotač u Osijeku: "Fascinantan je pogled s ovih visina na panoramu grada"

Spektakl je i u Postojnskoj jami, u kojoj su uprizorene žive jaslice dužine pet kilometara puta kroz jamu. Čarobni božićni doživljaj upotpunit će i biblijske glazbene sjene. A u kojem god dijelu svijeta se nalazili, Djed Mraz neće vas zaboraviti.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju